Egészség

Tényleg csodaszer, még az epilepsziára is jó lehet a marihuána!

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.12 | 10:25

Ausztrál tanulmány mutatta ki, hogy javulhat a betegek állapota a fűtől.

Pixabay
Pixabay

Egy átfogó ausztrál kutatás bizonyította be, hogy a kannabisz elviselhetőbbé teszi ezt a neurológiai betegséget (is). A megvizsgált alanyok 14 százalékának kimondottan javult az állapota, és a rohamokat is jobban viselték. A Sydney Egyetem és a Lambert Initiative közös projektjébe 976 pácienst vontak be, hogy felmérhessék, milyen hatással van rájuk a fű. Be kellett számolniuk arról, milyen tüneteket tapasztalnak.

Sokkal előnyösebb, mint a hagyományos gyógyszerek

– válaszolták többen, a mellékhatásokat is beleértve.

Anastasia Suraeve, a Lambert munkatársa szerint figyelembe kell venni az online kérdőívezés korlátait, de amellett nem lehet szó nélkül elmenni, hogy

a tesztben részt vett epilepsziás felnőtteknek és gyerekeknek jelentős hányada inkább használna vadkender-alapú termékeket, mert javulást tapasztaltak az állapotukban.

Suraeve szerint további klinikai kutatásokra lesz szükség, hogy jobban megértsék a kannabisz hatóanyagának a szerepét ezzel a betegséggel összefüggésben. Több országban is megfigyelés tárgya a CBD (cannabidiol), mely hatékony nyugtatószernek is bizonyult már – számol be a Mirror.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.