Egészség

Újra tombol a COVID, ismét elindult a pánikvásárlás

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.02 | 09:22

Hetek óta tömeges teszteléssel és egyes lakóövezetek ideiglenes lezárásával igyekeznek megakadályozni a COVID esetszámok robbanásszerű növekedését Sanghajban. Ezek a törekvések eddig nem vezettek eredményre, így most két szakaszban teljesen lezárják a több, mint 26 millió fős várost.

A város lezárásának hírét hétfőn jelentették be, mire az emberek pánikszerűen rohamozták meg a boltokat, bevásárlóközpontokat, és elkezdték felvásárolni a készleteket – számol be a Velvet. A település keleti felét már blokád alá is vették négy teljes napra, a nyugati felére pénteken került sor.

Sanghaj az ázsiai ország egyik legfontosabb gazdasági központja, így hatalmas szerepe van a globális ellátásokban, amely az intézkedés következtében megrekedhet.

“A zárlat várhatóan nemcsak a kínai, hanem a globális ellátási láncokra is hatással lesz”

– nyilatkozta a Reutersnek Maximilian Butek sanghaji német gazdasági képviselő.

 

A szigorú járványügyi intézkedésre a hivatalos tájékoztatás szerint azért került sor, hogy hatékonyabban tudják kiszűrni az új fertőzötteket. Csak vasárnap 3 ezer 450 tünetmentes koronavírusos esetet jelentettek Sanghajban, ami az összes új fertőzés közel 70 százalékát teszi ki Kínában – írja a BBC cikke nyomán a 444.hu.

Nem Sanghaj az egyetlen kínai nagyváros, amit lezárnak: korábban hasonló sorsra jutott a 9 milliós Csilin városa is. Peking szigorú zéró-COVID stratégiát követ, ezért a jövőben az esetszámok növekedése esetén további szigorítások és hasonló intézkedések várhatók ott és több nagyvárosban is.

Forrás: napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Meghalt Elvis Presley lánya
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 13.