Egészség

Mi lenne veled, ha sosem szállnál ki a fürdőkádból?

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.12 | 12:13

A sohavégetnemérős pancsolás nagyon nem jó ötlet.

Tudjuk, hogy a valóságban nem fog az előfordulni, hogy egyszer csak úgy döntesz: innentől kádlakóvá változol, de mégis játsszunk el a gondolattal, és persze a gumikacsákkal – javasolja a Digg.

Megtehetnéd, bár sosem fogod magad belevetni végérvényesen a habos vízbe, de azért vigyük végig logikusan, mi volna, ha ki sem szállnál belőle többet?

via GIPHY

Hosszú volt ez a hét, ideje kiereszteni a gőzt. Felbontod végre azt a minőségi toszkán bort, ami türelmesen várt erre a pillanatra. A Spotifyon elindítod a Bon Iver lejátszási listáját. Aztán elkezded ereszteni a fürdővizet. Majd belecsusszansz a hívogató, gőzös oázisba. A tengernyi gondod eltűnik, és végre előjön az a kedves, szerethető lényed, aki eddig háttérbe szorult. Hirtelen egy gondolat cikázik át az agyadon: mi volna, ha sosem szállnál ki innen? Ha úgy döntenél, hogy továbbra is ezt a kényelmes ölelést választod?

Amennyire szüksége van a szervezetünknek vízhez a túlélésünkhöz, ahhoz képest sokat áztatni magukat nem is olyan jó ötlet. Hogy a félelmeinket igazoljuk, ahhoz Dr. Jeffery Fromowitz, a floridai Boca Ratonban praktizáló bőrgyógyász segítségét kértük.

Lényegében, ha elnyújtjuk a vízbe merülést, túltelítjük a bőrünket, ami a bőr összeomlásához is vezethet. Azaz: elsorvasztanánk magunkat.

Az idevágó kérdés nem is az, hogy mi fog történni, hanem, hogy ami jön, az mikor következik be. A legtöbben már akkor azt érzik, hogy túl sok vizet vett fel a bőrük, amikor már ráncosodni kezdenek az ujjaik. De ez tévedés, ugyanis az ilyenkor jelentkező barázdált bőr abban segít, hogy nedves körülmények közt is tudjunk dolgokat megfogni.

via GIPHY

Ami biztos, hogy egy-két nap folyamatos vízbenlét során hólyagok fognak megjelenni. Ezek a duzzanatok akkor keletkeznek, amikor a bőr kültakarója, a felhám (epdermisz) és a középső, az irha (dermisz) közé folyadék reked. A hólyagok előbb-utóbb kifakadnak, és a felhám elkezd leválni.

Ebbe még nem lehet belehalni, de hogy a bőröd mélyebb rétegei fertőzéseknek lesznek kitéve, az már esélyes. Ha tényleg napok óta ki sem szállsz a kádból, akkor más testnedvek is megfűszerezik az önpárolásodt. Ha ezek az anyagok vegyülnek a sérült bőröddel, akkor garantált a fertőződés, aminek a vége: halál.

A bőröd lassan lehámlik, és egy sereg baktérium meg gomba áll rajtra készen, de nem csak ők jelentenek gondot. Ahogyan azt korábban, a folyamatos ülés esete kapcsán megállapítottuk, tartósan egy adott pózban maradni: sorvadással, fekéllyel és legrosszabb esetben még vérrögök képződésével is járhat, amelyek elzárják az oxigén áramlását a testben. Ez még a baktériumoknál is végzetesebb.

via GIPHY

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló