Egészség

Folyamatosan csokoládét kívánsz? Lehet, hogy magnéziumhiányos vagy

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.15 | 08:06

Ha szereted a csokit, akkor biztos tudod, mennyire meg tudja kívánni az ember, csak úgy hirtelen a semmiből. Mint kiderült, nem biztos, hogy a falánkságunk az oka ennek a semmiből előtűnő vágynak, az is lehet, hogy egészségügyi probléma áll a háttérben.

Fotó: Pixabay / shshbaz644 CC0

Egy felmérés szerint a brit állampolgárok átlagosan három szelet csokoládét fogyasztanak el egy hét alatt, ami elég soknak mondható. Te is betermelsz ennyit, sőt, akár többet is? Lehet, hogy a tested ásványi anyagok híján van, ezért kívánod annyira ezt az édességet.

Ha egy kifejezett élelmiszer után sóvárgunk, az tápanyaghiányra utalhat, különösen a csokoládé iránti vágy jelentheti azt, hogy magnéziumhiánnyal küzdünk

– magyarázza Emily Whitehead táplálkozási szakértő.

A magnézium alapvető ásványi anyag, ami többek közt a jó minőségű, sötét csokoládéban is megtalálható. Minél magasabb a csokoládé kakaótartalma, annál egészségesebb, főleg, ha agyoncukrozott, tejcsokoládé társaira gondolunk. Ebből néhány kocka még segíthet is, hogy helyreálljon a szervezet rendje, de vitaminokkal és táplálékkiegészítőkkel is érdemes próbálkozni.

A magnéziumnak számos fontos feladata van, többek közt felelős a vérnyomás szabályozásáért, az izmok és idegek megfelelő működéséért, az emésztésért, hiánya pedig testünk összes szervrendszerét érintheti. Álmatlanság, szorongás, izomfájdalom, szívritmuszavarok és a magas vérnyomás is jelentkezhet tünetként.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.