Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Egészség

A nő, aki kénytelen terhesen marihuánát szívni

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.06 | 20:54

Különös riportot olvashatunk a Vice magazin szeptemberi számában. A fiatal marylandi nő második gyerekét várja, ennek ellenére naponta többször is kénytelen füvet szívni.

“Ha nem magamról lenne szó, én is furcsállnám a jelenetet: itt van egy nagy pocakos, 32 hetes terhes nő, és úgy sodorja a marihuánát mint egy rasztafári. De nincs választásom” – összegzi a lényeget a teljes neve elhallgatását kérő Kim, aki egy viszonylag ritka – százból egy nőt érintő – terhességi problémával, az hyperemesis gravidarummal (HG) küzd.

Ez azt jelenti, hogy az egész várandósság alatt folyamatosan rosszul van, naponta többször hány, állandóan szédül, a kiszáradás és a súlyvesztesség pedig komoly veszélyt jelent saját és magzata egészségére is, Kim már két vetélésen átesett borzalmas tünetei miatt. Ezzel együtt ma már van egy óvodás korú kisfia, JD, akivel ugyanezt a kálváriát járta végig, szinte állandóan kórházban volt, csupán a csodának köszönhető, hogy JD a világra jöhetett. Kim állapota a kilenc hónap során olyannyira rosszra fordult, hogy az abortuszt fontolgatta, noha ez egyébként elvei ellen való.

Az orvosi marihuána, amely az Egyesült Államok számos területén engedélyezett, ezzel együtt segít a kellemetlen tünetek visszaszorításában. Mióta Kim rendszeresen szív pár slukkot minden étkezés előtt és után, újra erőre kapott, rosszullétei elmúltak, és folytathatja korábbi, megszokott életét, amelyben kisfia és férje is helyet kap.

De vajon milyen hatással van a kannabisz a kis utódra? Nos, bár az orvosi protokoll tiltja a terhesség alatti dohányzást és alkohol fogyasztást, a marihuána magzatra gyakorolt hatásáról valójában nincsenek adatok. Korábban végeztek felmérést a rendszeres kokainfogyasztó nők gyermekei esetében, ám ott az derült ki, hogy ezeknek a gyerekeknek a fizikai és szellemi fejlettsége semmiben sem marad el a hasonló háttérből érkező gyerekek szintjétől.

Kim eldöntötte, hogy a szülés várható időpontja előtt leteszi a marihuánát, hogy véletlenül se gyűljön meg a baja a gyámüggyel. A Vice riportere ebben az időszakban is meglátogatja a kismamát, aki rettenetes állapotban van, rövid idő alatt csontsoványra fogyott, halott sápadt és reszket az állandó rosszullétektől. Azt mondja, néhány slukkot muszáj szívna néha, hogy életben maradjon, de igyekszik csendben tűrni, ameddig lehet…

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.