Egészség

Száraz november, egy hónap alkohol nélkül

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.27 | 06:15

Na nem a csapadék fog elmaradni, hanem egy hónapot kéne kibírni alkohol nélkül.

ASCOT, UNITED KINGDOM - JUNE 20: A man lies on the ground as race-goers walk past him on the first day of Royal Ascot, at the Ascot Racecourse on June 20, 2006 in Ascot, England. The event has been one of the highlights of the racing and social calendar since 1711, and the royal patronage continues today with a Royal Procession taking place in front of the grandstands daily. (Photo by Scott Barbour/Getty Images)
Illuminált képünk illusztráció! Scott Barbour / Getty Images

A No shave november-nél is keményebbnek ígérkezik az év utolsó előtti hónapja, amikor is az alkohol iránti sóvárgás démonaival kell meccseznünk, már ha bevállaljuk, hogy erre az időszakra absztinenciát fogadunk.  De miért is éri meg 30 napra lemondani kedvenc italainkról:

Büszke leszel magadra, tele leszel új élményekkel és tanulságokkal, úgy érzed majd, hogy az örömeid ura vagy! Utóbbiról tanúsítványt is szerezhetsz majd egy speciális Örömök Ura feliratú gyantamatrica formájában!

Már csak a kíváncsiság miatt is érdemes nekiugrani, de önismeret szempontjából sem rossz ez a kihívás. Főleg ha úgy gondoljuk, hogy még kezelhető az alkoholhoz fűzött viszonyunk, csak akkor vágjunk bele:

aki legalább hetente egyszer vagy annál többször iszik és szeretne többet megtudni az alkoholhoz fűződő viszonyáról.

Illetve felismerhetjük, hogy mennyire felszabadító érzés a kezdeti, húzósabb rész után

a mértékletesség erényének és az öngondozás gyakorlatának elmélyítése.

Akinek nem ajánlott, az a napi nagyivó kategóriába eső személy, őt tárt karokkal várja az egy hónapos akciókampányt szervező Kék Pont Alapítvány.

A facebook-eseményhez viszont erősen ajánlott csatlakozni, ugyanis minél nagyobb a létszám, annál bátorítóbb egy ilyen közösséghez tartozni, mely iszogatás-kiváltó programok szervezésére is teret ad.

Természetesen javasolják a megvonási tapasztalatok megosztását, mindannyiunk okulására, a #szaraznovember hashtaggel. A “kreatív mentál-fitnesz” több programmal is kiegészül majd, például Nagy Alkoholmentes Sör Teszt azért lesz, de a kocsmakvízeket inkább kerüljük, ha egy mód van rá.

November 30-án pedig nagyszabású, A Megérkezés Napja – welcome partyval lehet ünnepelni a szomjasaknak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló