Egészség

Újabb problémát azonosítottak a szexuális vágy hiányának okaként

  • Szerző:nuus
  • 2019.12.02 | 06:46

Ha valaki nem kívánja a szexet, annak több egészségügyi oka is lehet, amire nem biztos, hogy gondolnánk.

alacsony libidó

Az alacsony libidó, vagyis amikor az ember nem érzi úgy, hogy szeretkezni szeretne, sok esetben az egészségével hozható összefüggésbe. A probléma oka gyakran a metabolikus szindróma, amely túlsúllyal, diabétesszel és magas vérnyomással jár. Érdemes ezzel orvoshoz fordulni, mert hosszabb távon az egészségünket is veszélyeztetjük.

A probléma az Egyesült Államokban háromból egy, az Egyesült Királyságban négyből egy felnőttet érint. A betegség voltaképpen a túlsúly, a diabétesz és a magas vérnyomás kombinációját jelenti, és leggyakoribb tünetei között ott vannak a szexualitással kapcsolatos problémák is: az alacsony libidó mellett ha sor is kerül a szexre, az aktus kevésbé kielégítő. A fizikai problémák mellett a párkapcsolatot a szintén gyakran jelentkező depresszió is súlyosbítja.

A Kaliforniai és San Diego-i Egyetem munkatársai 376 idősebb nő és férfi segítségével vizsgálták, hogyan befolyásolja a szexuális vágyat a metabolikus szindróma. Kiderült, hogy a széles csípő, a diabétesz és a magas vérnyomás együttesen igen nagy valószínűséggel ritkítja az együttlétek számát. Ezután a vér magas zsírtartalma szintén az alacsony libidó egyik oka lehet.

A metabolikus szindróma további árnyoldala, hogy a szív- és érrendszeri betegségek, különösen a sztrók kockázata is növekszik, és a véredények hosszútávon is károsodhatnak, ami további veszélyeket hoz magával.

Ha az alábbi tüneteket tapasztaljuk, menjünk el az orvoshoz, és vizsgáltassuk ki a probléma okát!

Nyitókép: Pixabay


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.