Egészség

Depresszió ellen is bevethető a banán

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.09 | 17:26

Finom, egyszerű a tárolása, bárhol beszerezhető, nem drága, és hát... igen, télen főként csak az van, a narancs a mandarin mellett persze. Ki gondolná, hogy még a depressziós tüneteket is enyhítheti ez a finom déli gyümölcs?

Felpörgünk tőle

Ha sok banánt eszünk, többet mosolygunk. Miután a banán tele van cukorral, feldobja a napunkat, nagyobb lesz a munkakedvünk, jobban pörgünk, és ha valaki úgy érzi, hogy már nem bír minket elviselni, azt kínáljuk meg egy banánnal. Ha magas a cukorszintünk, inkább vigyázzunk a gyümölcs mértéktelen fogyasztásával.

via GIPHY

Diéta idején is jól jöhet

A banán helyettesítheti a süteményeket is. Az igaz, hogy a kalóriatartalma rendkívül magas, viszont épp emiatt rengeteg energiát ad. Ráadásul ritkábban leszünk farkaséhesek, tehát mégis csak kevesebb kalóriát viszünk be a végén.

via GIPHY

Enyhíti a depressziós tüneteket

A banán triptofánt tartalmaz, ezért a depressziós tüneteket is enyhíti. Azért valljuk be, ha melankolikusok vagy feszültek vagyunk, csak úgy döntjük magunkba az édességeket. Ilyenkor fontos az önfegyelem. A banán viszont édes és finom. Edzés előtt is kiváló, hiszen cukor- és rosttartalma jelentősen növeli az energiaszintünket.

via GIPHY

Másnaposság ellen is bevethető

Miután káliumban gazdag, ezért a nátrium-kálium egyensúly elérésében segít. Akár 10 százalékkal is képes csökkenteni a vérnyomásunkat, és jót tesz az érfalaknak. A banán javítja a vérképünket, segít enyhíteni a nikotinelvonási tüneteinket, és még a másnaposság ellen is kitűnő.

via GIPHY

Jót tesz az emésztésnek

Talán az sem mellékes, hogy rosttartalmának köszönhetően búcsút mondhatunk a székrekedésnek is. A szakemberek szerint érdemes a napi öt ajánlott zöldség- gyümölcsadagból legalább egy alkalommal banánt fogyasztani. És hát miért is ne? Épp itt a szezonja ezen a féltekén…

via GIPHY

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Érkezik a keleti szél
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 09.
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.