Gasztró

Kísértet-étteremből rendelni az új trend New Yorkban

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.25 | 10:16

Semmi riogatás, a lényeg, hogy csak virtuálisan léteznek ezek az étkezdék.

Pixabay
Pixabay

Ha kis híján éhen halsz egy jó salátáért, és már tovább lépnél a jól megszokott kajáldádtól, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a Leafage nevű helyet – javasolja a The Next Web, amiről kiderül, hogy nem is igazán “hely”.

Ehhez mindössze annyi szükséges, hogy valahol New Yorkban tartózkodj, mert a Grand Central-környéki „szellem-étterem” a Nagy Alma kínálatát gazdagítja. Maga a Leafage tulajdonképpen nem is létezik, inkább egy eszme, a brandingre viszont sokat adnak, ahogyan a Yelp visszajelzéseik is működnek, a többi, valóban látogatható étterem mellett.

A Green Summit tart fenn egy maroknyi, hasonló „éttermet”: mind a nyolc saját menüvel és arculattal bír, melyeket 50 szakács és két konyha szolgál ki. A cég üzleti modellje a régimódi beülős vendéglők helyett a „csak elvitelre” koncepción alapul, és egy kézben fog össze több olyan „helyet”, mint a szendvicseiről híres Butcher Block, vagy a mexikói kajára specializálódott Maya Blue.

Ezek után nem meglepő, ha több szállítóval is dolgoztatnak: a Seamless, az UberEats és a GrubHub is nekik fuvarozza ki az ételeket. Így ugyanannyi idő alatt több ételt juttatnak célba, mintha egy helyiségben várakozó vendégsereget látnák el. Viszont a dekorációra egyáltalán nem kell különösebb gondot fordítaniuk, illetve a pincérek bérét is meg tudják így spórolni, ami a kedvező árakban szintén meg is jelenik.

A cég a Middle Eastern üzletágon sokat bukott, de a 25 ezer dolláros mínusz miatt nem kellett kirúgniuk senkit a személyzetből. Illetve csőd helyett rugalmasak maradhattak: gyors váltásokra is képesek, például az egyre újabb és újabb étkezési trendekre is hamar át tudnak állni. Állítólag most a hawaii kaja van feljövőben…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.