Gasztró
Újabb pofon a magyaroknak: elszállhatnak a sütemények árai
A Covid-helyzet miatt brutális áremelések várhatóak az idei évben, ami korlátot szabhat az egyes alapanyagok beszerzésének is.
Ahogyan számos szektorban, a cukrászatban is elmondható, hogy egyre fontosabb a minőség. Fokozatosan terelődünk az egyre természetesebb alapanyagok felé. Sajnos azonban ezt a folyamatot is lassítja a Covid-helyzet: brutális áremelések várhatóak az idei évben, ami korlátot szabhat az egyes alapanyagok beszerzésének
– mondta el a 24.hu-nak Fazekas Attila.
A cukrászmester szerint a kínálatra a gyümölcsök drágulása is kihat. Viszonyításképp: mintegy 30 százalékkal kéne az idén megemelni a málnás süti és fagyi árát, hiszen 25-30 százalékkal növekednek az alapanyagárak is.
Nem fognak tudni annyit elkérni ezekért a termékekért, mint amennyibe az előállítása kerül
– magyarázza.
Szerinte elképzelhető, hogy a desszert jellegű sütemények háttérbe szorulnak a beszerzési árak miatt, és egy időre visszatérnek a hagyományosabb sütemények, amelyeknek olcsóbb az előállítása.
Kevesebb csokoládés, gyümölcsös sütit találhatunk majd a kínálatban, inkább a túrós, mákos, fahéjas sütikre helyeződhet a hangsúly
– mondja Attila.
Forrás: 24.hu
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.