Gasztró

Van, hogy amit citromnak hiszünk, az nem is az

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.17 | 09:41

Előfordulhat, hogy az, amit citromnak hiszünk, valójában nem is citrom: a probléma főként akkor áll elő, ha egy készétel vagy ital citromízéről van szó.

Nem csak a citrommal ez a helyzet: a U.S. Food and Drug Administration adatai szerint egyes élelmiszeripari termékek íze egészen meglepő forrásból fakad. Számos esetben erre csak akkor jövünk rá, ha alaposan átvizsgáljuk a csomagoláson az összetevők listáját.

Attól még, hogy a címkén azt olvassuk, hogy juharfa gabonapehelyről van szó, egyáltalán nem biztos, hogy juharszirup is szerepel az összetevők között. Elképzelhető, hogy a épp csak az ízt vették kölcsön, méghozzá a juharfa nedvéből vagy épp kérgéből. Elképzelhető ugyanakkor az is, hogy juharról szó sincs: a népszerű indiai fűszer, az ún. görögszéna is felelős lehet az ízért.

„Vannak esetek, amikor persze még ennél is rosszabb a helyzet: a juharszirup íze gyakran egyáltalán nem természetes forrásból származik, hanem mesterséges juharszirup-adalékból. Éppen ezért, ha tudni szeretné, mit tartalmaz az ön által választott étel vagy ital, mindenképpen ellenőrizze az összetevők listáját”

– figyelmeztet az FDA közleménye.

Hasznos, ha grapefruit dzsúz vásárlásakor megnézzük a címkén, hogy a termék tartalmaz-e egyáltalán grapefruitot, és hasonló a helyzet a citrom ízt hirdető termékek kapcsán is.

Nyitókép: pixabay.com

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...