Gasztró

Eltűnhet a Lidlből az olcsó hús – Lázadnak a gazdák

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.12 | 10:18

A Baromfi Termék Tanács szerint túl olcsó külföldi hústermékek jelentek meg a Lidl polcain.

A lengyel csirkemellfilé és darált pulykahús áraival az áruházlánc rontja a hazai baromfiágazat szereplőinek értékesítési lehetőségeit – panaszolja a terméktanács közleményében.

Fotó: Lidl

A Baromfi Termék Tanács szerint a Lidl korábban maga vállalta, hogy csak magyar termelésből származó baromfihúsokat forgalmaz. Szerintük az üzletlánc a külföldről származó olcsó baromfihúsokkal sérti korábbi vállalásait, károkat okoz a magyar beszállítóknak.

A Lidl akciói keretén belül annyival olcsóbban árulja a külföldi húsokat, hogy a magyar termékek árban nem tudnak versenyezni vele.

A hazai sertéságazat szereplői szintén kifogásolják a Lidl magatartását. Az Aldi, a Lidlben található olcsó külföldi sertéshúsokra válaszul leakciózta a hazai termékeket, amely egyébként a kötelező akciózás része is lenne – írja a hvg.

2021-ben az Aldi ugyancsak tett a Lidléhez hasonló vállalást, hogy állandó kínálatában csak magyar húsok lesznek. Az Aldi azzal is magyarázta lépését, hogy a kisebb környezetterhelés mellett a magyar gazdák jobb minőségű húsokat szállítanak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló