Gasztró

Megkóstoltuk a Don Pepe újdonságait – Terítéken az őszi ízek, és az új titkos favorit is előkerült

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.12 | 10:48

Megnéztük, és megkóstoltuk a Don Pepe újdonságait, és új kedvenc édességet is találtunk! Az étterem, tényleg sokkal több mint pizzéria, és ez meglehetősen jól is áll neki.

A hét végén elugrottunk Békásmegyerre, hogy kipróbáljuk a Don Pepe legújabb ajánlatait, és ennél kevés jobb dolgot tehettünk volna egy kellemes októberi délután. Én a magam részéről, nagy rajongója vagyok az étteremnek, mert mindig magas minőséggel és profizmussal találkozunk. Most megváltoztatták az étlapot, több kedvencünk is lekerült az étlapról, így ideje volt elszakadni a pizza-burger vonaltól, és valami főétel felé nyúlni.

Fotó: Szabó Ákos

Biztos ami biztos alapon beválasztottunk egy aszalt paradicsommal – juhtúróval töltött csirkemellet, édesburgonyával, valamint egy kemencés füstöltsajtos-tejfölös-baconos gnocchit.

A csirke az szezonális, így azt lehet, hogy hamarosan nem fogjátok találni, de még a hónapban biztosan. A lényeg, hogy a töltelék nagyon is rendben van, az aszalt paradicsom jól működik a jellegzetes juhtúrúval, és igazából egy kívül ropogós, belül omlós és finom rántott csirkével nem lehet mellé lőni, és az édesburgonya pedig legalább annyira trendi, mint amennyire finom. Ez az étel nekem klasszikus, mármint, ha vasárnap akkor rántott csirke. És pont.

Fotó: Szabó Ákos

A gnocchi finom, és a szósz valami egészen durván krémesen fokhagymás és füstölt. Persze a sajt a tetejére egy kicsit jobban rá lehetne olvasztva, de ez már egyéni preferencia kérdése. Nagy örömömre szolgál, hogy így nyúl hozzá az étlaphoz egy étterem, és a szezonális kínálat nagy kedvencem volt, mert itt élhetik ki a legjobban a kreativitásukat a szakácsok. Ízlésesen tálalt korrekt adagok, de ezt megszokhattuk.

Fotó: Szabó Ákos

Azonban, beválasztottunk még egy szilvás pitét is, vagyis itt inkább szilvatorta néven fut, és azt kell mondani, hogy ez nagyon durván jól sikerült. A tészta nem tolakodó, és a szilvás töltelék valami zseniálisra sikeredetett. Én alapból szeretem az édességeket, de most minden hype nélkül kell azt mondanom, hogyha vágytok valami őszi de mégis hideg, édes de nem túl édes édességre, akkor ezt mindenképpen próbáljátok ki. Zseniális.

Fotó: Szabó Ákos

Az étterem azt hirdeti, hogy több mint pizza, és mennyire jól teszi, persze fogunk még pizzát rendelni a hónapban tőlük, és akkor megmutatjuk, milyen akciós újdonságokra számíthattok a jövő hónapban, de ezek a főételek megmutatják azt, hogy tényleg több van benne mint egy sima pizzériában. A járvány időszakában többször rendeltünk hamburgert tőlük, és annak a csomagolása külön megér egy misét. Persze nem maradunk extrák nélkül novemberben sem, ugyanis érkezik a hónap extra pizzája: Vegán “Grillkolbászos” TexMex Pizza pizzaszósz, vegán “grillkolbász”, vegán “mozzarella”, jalapeno, vörösbab, kukorica, taco fűszer társaságában.

Fotó: Szabó Ákos

Valamint egy grillezett lazacsalátás tekercs is felkerül a kínálatba, és ha valamire, akkor arra biztosan rámegyünk. Próbálok nem elfogult lenni, de annak ellenére, hogy éveket töltöttem el a vendéglátásban, még mindig úgy gondolom, hogy a Don Pepe magasan az átlag felett van minőségben, és kiszolgálásban is. Persze, most mindenki árat emel, így ők is, viszont sok ennél drágább hely nem tudja hozni ezt a színvonalat. Szóval, hamarosan új újdonságokról számolunk be, és ne felejtsétek el megkóstolni a szilvatortát.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló