Gasztró

Kiszakadtunk az ünnepi darálásból – Ismét a Don Pepében kötöttünk ki, és ettünk egy jót

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.24 | 14:18

Az ünnepi készülődés közepén is jól esett egy kicsit kiszakadni, ezért ismét célba vettük a Don Pepe békásmegyeri éttermét.

Törekedni akartunk arra, hogy a karácsonyi ünnepek most másképp alakuljanak, mint az elmúlt években. A világ felfordult, és sokakban, így bennünk is átértékelődött mi az, ami igazán fontos.

Fotó: Szabó Ákos

Fontos volt, hogy a karácsonyi rohanásba is szakítsunk időt magunkra, így ismét Békásmegyerre vettük az irányt, hogy december 22-én beugorjunk még egyet vacsorázni, és egy kicsit úgy tudjunk időt tölteni egymással, hogy ne kelljen semmi mással foglalkozni. Többször is leírtam már, hogy én a magam részéről, nagy rajongója vagyok az étteremnek, mert mindig magas minőséggel és profizmussal találkozunk.

Fotó: Szabó Ákos

Biztos ami biztos alapon beválasztottunk egy XXL méretű sajttal és sonkával töltött rántott pulykamellet, és a diéta jegyében szigorúan köret nélkül, csak egy tejfölös uborkasalátával kértem. A másik étel amit megkóstoltunk, az egy Tejszínes-parajos-aszalt paradicsomos spagetti volt pirított lazackockákkal.

Fotó: Szabó Ákos

Mint tudjuk a spagetti, paraj, fokhagyma, szárított paradicsom, tejszín, parmezán kombinációját bármilyen körettel nagyra tudom értékelni, így a lazac is tökéletes volt. Mi magyarok amúgy is kevés halat eszünk, főleg az ünnep idején, de mivel ez állandóan fenn van a kínálatban, így bármikor jó választás lehet. A tészta persze tökéletes volt, és az aszalt paradicsom, valamint a pluszban rászórt szezámmag is csavart rajta egyet.

A XXL puskáról csak jót tudok mondani, én nem gondoltam volna, hogy még pluszban is fogok rá kapni egy hatalmas mennyiségű reszelt sajtot, de tökéletesen olvadt rá, és belül is finom volt a sajt-sonka kombó. A panír ropogós, hibátlan volt. A mellé kért tejfölös uborkasaláta pedig mindig jó választás, ha az ember a HÚSSAL akar jól lakni, és nem a körettel.

Fotó: Szabó Ákos

A fröccsökön felül, persze ismét rámentünk a szilvatorára, amelyről már egy másik cikkben ódákat zengtem így arról nem írnék megint, csak azt mondanám, hogy feltétlenül próbáljátok ki.

Fotó: Szabó Ákos

Próbálok nem elfogult lenni, de még mindig úgy gondolom, hogy a Don Pepe az átlag felett van minőségben, és kiszolgálásban is. Ugyan mindenki árat emel, így ők is, viszont ezt a színvonalat, ennél sok esetben a drágább helyek sem tudják hozni.

Hamarosan új újdonságokról számolunk be, hiszen a január extrán izgalmas lesz. Szakítsatok időt egymásra, és a rohanás közepette is ugorjatok be a Don Pepébe, garantáltan csalódásmentes élményben lesz részetek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló