Gasztró

Vegán rántotthús-menyországba varázsol minket a Don Pepe – Mi pedig egy új kedvencre bukkantunk

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.29 | 11:18

A két ünnep között mi lehetne jobb, mint egy kis kényeztetés.

Jogosan merül fel a kérdés a kedves olvasóban, hogy nem ettünk eleget a karácsony alatt? Mi pedig erre csupán annyit felelnénk, hogy de. Természetesen. Azonban az embernek mindig kellene időt szakítania arra, hogy kényeztesse magát.

Szokásos módon, a békásmegyeri egységet látogattuk meg, méghozzá olyan céllal, hogy rántottahúst és uborkasalátát biztosan fogunk enni. Azonban a másik étel kiválasztása kicsit feladta a leckét. Ám, amikor szembetaláltam magam a chicken caprese elnevezésű fogással, rögtön tudtam mit fogok kérni.

A roston sült csirkemell kemencében rásütött paradicsommal és mozzarella sajttal tökéletesen puha volt, és az ízek is remekül érvényesültek egymás mellett, azonban az i-re a ponror a parajos-sajtkrémes jázmin rizs rakta fel. Ami kellemesen fokhagymás volt, és a paraj is tökéletesen passzolt az egész fogáshoz. Nem mondom, hogy ezt nem próbálnám ki rántott verzióban, hiszen az lenne csak az igazi íz-orgia.

A rántottahússal pedig nem lehet tévedni, az XXL pulyka pedig elég nagy adag, így köretnek nem is kértünk mást, mint egy házi uborkasalátát. Beszéljenek magukért a képek.

Ha rántottahúsról van szó, akkor én nem szeretek viccelni. Itt pedig a panír ropogós volt, érezhetően nem agyonhasznált olajban sült, és a hús is kellően vastag volt, így nem is beszélhetünk kiszáradt, és papír vékonyra lapított pulykáról.

Azonban az igazi meglepetéseket a január fogja tartogatni, mutatjuk is mire érdemes készülni:

Januárban az akciós pizza pedig a Januári Pizza lesz, ahol a fokhagymás tejfölös alapra, főtt-füstölt tarja, főtt tojás, vöröshagyma, kaliforniai paprika valamint mozzarella kerül. A hónap extra pizzája pedig az Újévi Lencsés Supreme Pizza lesz, ami egy brutális szörnynek ígérkezik, ugyanis a kétrétegű töltött pizza alsó réteg feltétezése: fokhagymás-tejfölös-mustáros-tormás alap, lencse, gyulai kolbász, füstölt mozzarella. A felső réteg feltétezése: fokhagymás-tejfölös-mustáros-tormás alap, lencse, kaliforniai paprika, lilahagyma, koktélparadicsom, főtt-füstölt tarja, bacon, füstölt mozzarella.

A megszűnő szezonális ételsort januárban az alábbi új szezonális ételsor váltja fel, ahol helyet kap a nyírségi gombócleves, ropogós bundában sült jércemell, mexikói rizs, jalapenos cheddarral, de kapunk még fűszeres juhtúróval töltött bécsi karaj, petrezselymes pirított burgonyával, valamint lazac steak, fokhagymás-céklás casarecce tésztával és, parmezánnal.

Januártól áprilisig pedig behoznak egy új vegán protein húshelyettesítőt, a panírozott VEGÁN ’BÉCSISZELET’ alapanyagot, amit az alábbi ételeinkben fogjuk kínálni.

  • vegán bécsis szendvics
  • vegán rántott szelet mexikói rizskörettel, salsával
  • vegán bécsi vegyes körettel, kapribogyós ‘tartárral’

  • vegán bécsi pirított petrezselymes burgonyával, kapribogyós ‘tartárral’
  • vegán rántott”hús” kevert salátával, kapribogyós ‘tartárral’
  • vegán rántott”hús” grillezett zöldségkörettel, kapribogyós ‘tartárral’
  • vegán milánói „borda” paradicsomos spagettivel


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló