Helyek

Erre is jó a közösségi finanszírozás: 7500-an dobtak össze egy mesebeli francia kastélyra

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.06 | 13:51

Megmentették az internetezők a várárokkal körbevett romos épületet.

Château de la Mothe-Chandeniers (France)

Le château de la Mothe-Chandeniers, situé dans la Vienne (France), est un lieu unique au monde. La nature a repris ses droits dans ce lieu féérique. Aujourd’hui nous proposons aux citoyens du monde entier de devenir l’un des futurs copropriétaires du château de la Mothe-Chandeniers à travers une campagne de financement unique au monde : https://dartagnans.fr/fr/projects/et-si-on-adoptait-un-chateau/campaign * * * Le Château Mothe-Chandeniers, located in Vienne (France), is a unique place.

Igen, nem csak művészfilmekre és társasjátékokra lehet ám összedobni a pénzt a crowdfunding oldalakon, hanem szinte bármire. Most éppen egy elég lepusztult állapotban lévő, de amúgy gyönyörű, 13. századi franciaországi kastélyt fogadott örökbe az adakozó közösség, 7500 támogató 40 nap alatt dobta össze azt a fél millió eurót, ami az épület megmentéséhez és a felújításhoz kellett.

A köztulajdonba átment Château de la Mothe-Chandeniers felújításáért kezdett adománygyűjtés azóta a második szakaszába lépett, és rendre érkeznek az 50 eurós felajánlások. a befektetők persze nem kapnak mind saját a szobát, de a felújítást és a jövő beli hasznosítást felügyelő cég tulajdonosai igen, és részesednek majd a jövőbeli bevételekből, ha a kastélyból esetleg szálloda lesz, vagy kibérli egy stúdió filmforgatásra. De az igazi öröm nyilván az, hogy nem lett az enyészeté.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.