Jóga

Egyre népszerűbb a piás jóga, de vajon hülyeség vagy sem?

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.05 | 12:43

Legalább annyi a kritikusa, mint a rajongója. Az egészet kitaláló Eli Walker természetesen meg tudja indokolni az extrém jógaforma létét.

Az Indiából induló jóga mára az egyik legnépszerűbb mozgásformává vált világszerte, ráadásul egyre több vállfaja alakult ki az évek során. Ezek pedig egyre meredekebb koncepció alapján működnek. Van babajóga vagy macskás jóga, amikor élő kiegészítőt használnak a jógások a gyakorlatok elvégézése közben, de létezik az un. kannabisz jóga is, ahol az egyik legnépszerűbb póz – és ez talán sokat elárul a komolyságáról is -, a lefelé néző Snoop Dogg.

A piás jógával szemben hasonló kritikák vannak, mint a kannabisz jógával: hogyan lehet az egészsgéről, a testi-lelki egyensúlyról beszélni, meditálni és elmélyülni, ha közben súlyosan betép vagy berúg az ember. Eli Walker, a piás jóga kitalálója szerint azonban szó sincs berúgásról, csupán néhány, pont jókor megejtett korty vörösborról van szó, amennyitől még csak szalonspicces sem lesz az ember. Walker szerint:

A mérsékelt italfogyasztással nincs semmi gond, a vörösbornak például több egészségügyi előnye is van. Oldja a stresszt, valamint csökkenti a szívproblémák és a vérnyomással kapcsolatos betegségek kialakulásának kockázatát.

Miért is kételkednénk a legnagyobb szakértő véleményében, miért is vitatkoznánk vele? Hát mert tudjuk, milyen az ember: gyarló.

Namaste @ the bar ???‍♀️?

A post shared by alexamellardo (@alexamellardo) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló