Jóga

Rooftop jóga, még kipróbálhatod

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.27 | 19:03

Még van pár hét, amíg lehet Budapesten is tetőn jógázni.

Tavaly már Budapesten is egyre gyakrabban hallhatunk a rooftop jógaként emlegetett jógairányzatról, ami tulajdonképpen nem mást jelent, mint hogy a város egy magasan fekvő pontján, gyönyörű kilátással végzik a testi-lelki jólétért felelős sportot.

A jóga ismerete és szeretete itthon se tegnap kezdődött, de a felgyorsuló világnak, a rohanó hétköznapoknak köszönhetően egyre nagyobb igény van sokak részéről arra, hogy aktív pihenéssel, tudatosan végzett meditációval könnyítsék meg magukat a nem kívánatos stressztől. Eleinte, egy kezdő jógázó számára egy csendes teremben is nehéz lehet megtalálni a csendet, a saját belső nyugalmat, de megfelelő tapasztalattal új kihívást jelenthet egy új környezet. A természet közelsége magában is megnyugtatóan hat ránk, ha pedig a város tetején találjuk magunkat, lenyűgöző kilátással, az egy külön élménnyel is felér.

A jógaoktatók ezért szeretik kihasználni a késő tavaszi, nyári és kora őszi időszakot arra, hogy különleges, szabadtéri helyszíneken tartsák meg óráikat, egészen másfajta tapasztalatokkal gazdagítva ezzel vendégeiket.

Az órák alatt nem csak saját gondolataikat tehetik helyre és tanulhatják meg az áramlás –azaz flow- művészetét, de a testüket is rendesen megdolgoztathatják, így nem kizárt az egy-két nap múlva jelentkező izomláz sem, különösen, ha valaki nincs hozzászokva ehhez a mozgásformához.

Budapest legnépszerűbb rooftop jóga helyei az Aria Hotel tetején található High Note SkyBar és a Hotel President Intermezzo Rooftop Terrace-a, de nyaranta az ilyenkor lezárásra kerülő Szabadság-hídon is ellátogathatunk egy-egy különleges hangulatú jógaórára.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló