Környezet

Ez lesz a következő szabály a rögzített műanyag kupakok után!

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.11 | 11:33

Újabb és újabb műanyagszemét csökkentő szabályt vezet be az EU. A kezdeti szokatlanság mellett látható eredményt hoz és jó célt szolgál.

Az utóbbi időben igen sokan fejezték ki elégedetlenségüket az új típusú, palackhoz rögzített kupakok miatt. Nemrég mi is írtunk róla, hogy mi áll ennek a hátterében. Annak ellenére, hogy nagy tömegeknek nem tetszik ez az EU szabályozás, ez már velünk marad, vagyis mindössze néhány hét múlva örökre eltűnnek a hagyományos kupapok a piacról.

Mi a következő lépés? 

A megosztó intézkedést hamarosan újabbak követik: egy márciusban elfogadott jogszabály értelmében betiltják a friss zöldségek és gyümölcsök csomagolását, ahogy a szállodai piperecikkek és a gyorséttermi láncok hagyományos csomagolásait is. Ezek az intézkedések mind azt a célt szolgálják, hogy az EU tovább csökkentse a műanyaghulladék mennyiségét, és fenntarthatóbb alternatívákra ösztönözze a fogyasztókat és a gyártókat.

Forrás: Pixabay              

Van-e mindennek értelme? 

Van bizony! Hiszen a nem eldobált, elveszített műanyagkupakok nem szennyezik a környezetet, sőt, az újrahasznosítás is hatékonyabban zajlik úgy, ha nem kell a begyűjtésre is energiát fordítani.

(via)

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.