Életmód

Miért van rögzítve a palack kupakja? Mindenki utálja

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.01 | 13:30

Bizonyára mindenkinek feltűnt már, hogy újabban a palackokhoz oda van rögzítve a kupak, nem tudjuk csak úgy letépni. A fogyasztók jó részét idegesíti a dolog. De mi áll az egész hátterében?

Vajon miért vannak a kupakok újabban a palackokhoz rögzítve? Számtalan fogyasztót dühít fel, hogy az esetek többségében az ital kifolyik belőle az újdonság miatt.

Vajon mi áll az italos palackok műanyag kupakjainak új, összekapcsolt kialakítása mögött?

Nos, az európai műanyag palackok az új uniós szabályok miatt változnak. Van, aki már találkozott ilyen kupakkal, van, aki még nem, de júliustól széles körben elterjednek Európában – tudatta az euronews.com.

Az új dizájn meglehetősen egyszerű. A teljesen lecsavarható kupakok helyett plusz műanyag csíkok kötik össze a kupakot a palackkal.

A Coca-Cola az elsők között fogadta el a változást: az elmúlt egy évben Európa-szerte bevezették ezt a dizájnt.

Sokan panaszkodnak az új palack és kupak dijázn miatt – Fotó: x.com/tomfgoodwin

„Ez a kis módosítás nagy hatással lehet arra, hogy a fogyasztók újrahasznosítsák a palackjainkat és közben ne maradjon le a kupak sem” – mondta a bevezetést megelőzően Agnese Filippi, a Coca-Cola Ireland menedzsere.

A fogyasztók nem elégedettek a palackhoz kapcsolódó kupakokkal.

Érdemes ugyanakkor tudni, hogy a Coca-Cola és más nagy italgyártó cégek sem mindig voltak nyitottak a palackok másfajta kialakítására – írta meg az euronews.com.

Amikor az EU 2018-ban először bejelentette a változtatást megkövetelő szabályokat, visszavágtak: azt állították, hogy ez a műanyagok mennyiségének növekedéséhez vezetne és költségekkel járna a gyártók számára.

Most, hogy az új dizájn az egész kontinensen elterjedt, már egyes fogyasztók is bosszankodnak a dolog miatt.

A közösségi médiában nem kevesen panaszkodtak amiatt, hogy a kupak az arcukba lóg, amikor isznak és megnehezíti az italok kiöntését is – tudatta az euronews.com.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló