Koronavírus

Ez jelentheti a járvány végét? Rusvai Miklós sorsdöntő fejleményekről számolt be

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.02 | 12:17

Rusvai Miklós szerint a koronavírus már csak annyit árt, mint az influenza, így ősszel már nem kell komolyabb megbetegedésre számítani.

A Pécsi Tudományegyetem oltópontjának vezetője szerint egyre többen érdeklődnek a harmadik, illetve a negyedik oltás iránt. Tibold Antal azt mondja: minimális azoknak az aránya, akik az első oltásra jelentkeznek – számol be a Medicalonline.

„A negyedik oltásoknak a népszerűsége felfutóban van. Ebből ugye a tegnap esti adatok szerint már majdnem 1700-at adtak be már a munkatársak”

– közölte a szakértő az ATV-vel.

A Szegedi Egyetem professzora, Boldogkői Zsolt úgy látja, az omikron variáns amilyen gyorsan jött, úgy el is megy. A biológus szerint napokon belül tetőzhet a járvány, de azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy az omikron mutálódik-e.

„Szó volt itt arról, az omikronnak is megjelent egy ilyen további mutációja, ami még gyorsabban terjed. Egyelőre nincs hír róla, mi történik, nem tudjuk, hogy mi lesz”

– fogalmazott Boldogkői.

„A koronavírus folyamatosan itt marad velünk”

– ezt már Rusvai Miklós mondta Híradónknak. A virológus úgy véli, hogy őszre akár egy influenza-szerű betegséggé szelídülhet a koronavírus. A szakember szerint a nyájimmunitás elérése lehet az egyetlen eszköze annak, hogy eltűnjön a vírus, amit oltásokkal és természetes fertőzéssel lehetne elérni.

„Ezzel az omikron-hullámmal tulajdonképpen a koronavírus szelídülése, az, ha nem is fejeződött be, de olyan mértékűvé vált, hogy ősztől már nem kell komolyabb megbetegedésektől tartanunk, tehát gyakorlatilag az influenza szintjére mérséklődött a koronavírusnak az egészségkárosító hatása”

– jelentette ki Rusvai. A szakértők abban egyetértenek, hogy a járvány megfékezéséhez elengedhetetlen a szükséges mennyiségű védőoltás felvétele, és a járványügyi szabályok szigorú betartása.

Forrás: napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló