Koronavírus

Szlávik János bejelentést tett: Gyorsan terjed a koronavírus új variánsa

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.19 | 11:48

Beszélt arról is, hogy az eddigi tapasztalataik szerint az újabb variánsok nem tűnnek súlyosabbaknak, mint a korábbiak

Gyorsan terjed a koronavírus új variánsa, az Eris, de a tünetek általában enyhék, a védőoltások pedig hatásosak a kórokozó ellen. Erről Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa beszélt az M1 televízióban.

A koronavírus ma már nem egy különlegesség – fogalmazott a főorvos az Infostart szerint. Mint mondta, ugyanúgy tudunk ellene védekezni, mint például az influenza ellen, ugyanúgy is terjed, mint az influenza.

Ugyanúgy is kellene felfognunk, mint egy szokásos őszi vagy téli járványt

 – mondta Szlávik János. Szerinte már mindenki megtanulta, hogyan kell védekezni az ilyen kórokozók ellen.

Aki gondolja, használjon maszkot, aki gondolja, maradjon otthon, hogyha beteg, és aki gondolja, oltassa be magát, különösen ha idős és valamilyen krónikus betegségben szenved. Az eddigi védőoltások és gyógyszerek az új variánsok ellen is jók

 – jelentette ki az infektológus.

Csak néhány ember fekszik kórházban, nagyon kevesen vannak intenzív osztályon, és ők is jellemzően nagyon idős és nagyon súlyos betegségben szenvedő emberek. Azt is megjegyezte, hogy a közönséges náthát is koronavírusok okozzák, ezért lehet bízni abban, hogy ebből a koronavírusból is egy közönséges náthát okozó vírus lesz, de persze jósolni a szakemberek sem tudnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló