Koronavírus

Hamarosan visszatérhet a kötelező maszkviselés

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.17 | 17:58

Németországban egyre durvul a kovid helyzet.

Az Oktoberfest óta Münchenben ugrásszerűen nőtt a Covid-fertőzések száma. Gyorsan terjed a járvány Németország más részeiben is. Az egészségügyi miniszter emiatt sürgős óvintézkedésekre szólította fel, olyannyira, hogy Berlinben már

napirenden van a kötelező maszkviselés elrendelése is.

Németországban most csak a tömegközlekedési eszközökön van maszkviselési kötelezettség. A Covid-járvány megfékezésére korábban elfogadott törvény viszont szabad kezet ad a tartományoknak ahhoz, hogy az intézkedéseken szigorítsanak, és zárt helyeken is előírják a maszk viselésének kötelességét. Berlin egészségügyi szenátora, a zöld párti Ulrike Gote a maszkviselés jelentős szigorítását célzó javaslatot akar a helyi szenátus elé terjeszteni.

A megbetegedések számának erőteljes növekedése miatt

az embereket kötelezni kell arra, hogy az üzletekben, illetve bevásárlóközpontokban, továbbá a múzeumokban, illetve az egyetemeken, valamint más középületekben az orrot és a szájat eltakaró maszkot viseljenek. Ezekre a helyekre a javaslat szerint elegendő lenne az orvosi maszk, a tömegközlekedési eszközökön ugyanakkor marad az FFP2 maszk viselésének kötelezettsége, írja a Der Tagesspiegel.

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter ugyancsak a zárt helyeken való maszkviselési kötelezettség életbe léptetését ajánlotta és a tartományokat felelősségteljes magatartásra szólította fel. A német orvosi kamara, hivatalos nevén a Marburger Bund pedig arra szólított fel, hogy

FFP2-es maszk viselése legyen kötelező zárt terekben is.

A tekintélyes epidemiológus, a brémai Hajo Zeeb szerint néhány héten belül szükség lesz a kötelező maszkviselés elrendelésére. A járványügyi szakértő szerint elkerülhetetlen lesz a korábbi távolságtartási szabályok újbóli életbe léptetése is, különös tekintettel a nagyobb rendezvényekre, a színházakra és a mozikra.

A fertőzéses megbetegedésekkel foglalkozó Robert Koch Intézet

adata szerint az elmúlt egy hétben csaknem 13 ezer új fertőzöttet regisztráltak. A halottak száma az elmúlt hét napban 176-tal növekedett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló