Lélek

Mit jelent, ha folyton arról álmodsz, hogy megcsalod a párodat?

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.05 | 16:05

Lássuk csak. Hosszútávú kapcsolatban élsz már egy ideje a szerelmeddel, de mégis időről-időre előfordul, hogy azt álmodod, hogy valaki mással bújsz ágyba. Néha az exeddel, néha random ismerősökkel, sőt, néha csak álombeli személyekkel, de a lényeg ugyanaz: szexuális kapcsolatot létesítesz valakivel, aki nem a párod. Ez nem feltétlen jelenti azt, amit először gondolsz.

Foót: Pixabay / Unsplash
Fotó: Pixabay / Unsplash

Az első fontos dolog, amit nem szabad elfelejtened az, hogy álmodban önmagaddal kommunikálsz, az agyad veled próbál meg beszélgetést kezdeményezni, képek, gondolatok, hangok és érzések formájában, alvás közben. Sokszor teljesen abszurd és lehetetlen történések kísértenek minket éjszaka, ezeket pedig nem egyszerű megmagyarázni. A kutatók egy része nem tulajdonít jelentőséget az álmoknak, másik felük azonban úgy gondolja, érdemes velük foglalkozni.

Ha álmodban megcsalod a párodat, sőt, közben tisztán emlékszel rá, hogy azzal nyugtatod magad, hogy ez nem is számít megcsalásnak, pedig a józan, éber éned nagyon is jól tudja, hogy ez nem igaz, jelentheti azt, hogy valamiért bűntudatot érzel.

Sigmund Freud felfogása az volt, hogy álmainkban elfojtott vágyainkat hozza tudomásunkra az agyunk, de kategorikusan nem lehet kijelenteni, hogy mindenki, akinek szexuális álmai vannak egy idegennel, az titkon másra vágyik és arra készül, hogy megcsalja a párját a valóságban is.

Mielőtt teljesen beparáznál, gondold át azokat a történéseket, amelyekkel mostanában kellett megküzdened. Van valami, ami miatt bűntudatot érezhetsz? Történt olyan esemény, amiről meg kellett győznöd valakit, hogy nem is igaz? Nem kell feltétlen a párkapcsolatodban gondolkodnod, az élet egyéb területeit is érdemes megvizsgálnod, munkától a családig. Mikor kezdődtek el ezek az álmok? Talán ekkor az életedben is történt valami, amit nem tudtál még feldolgozni. Ha megtalálod az okát, és rendet teszel az életedben, az álmok maguktól abbamaradnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.