Lélek

Miért stalkolod még mindig az exedet?

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.15 | 12:10

Hétköznap délután van, lassan leléphetsz a munkahelyedről, már nincs tennivalód, csak kattintgatsz céltalanul, mint minden rendes 21. századi emberi lény, hiszen mi más kúrálhatná legjobban az unalmadat, mint valamelyik social media felület. Bizony, te is tudod, hogy az ilyen ártatlan szituációkból lesznek a bajok.

Fotó: Pixabay / Pexels
Fotó: Pixabay / Pexels

Unottan pörgeted a hírfolyamot, mikor a semmiből felbukkan Ő. Az ex. Éppen vakációzik valahol. Rohadt jól néz ki, te pedig nem tudsz ellenállni, rákattintasz a profiljára, hogy visszanézd, mit csinált még mostanában. Vajon ez biztosan azt jelenti, hogy még nem tetted túl magad a szakításon?

Nem feltétlenül. Ha késztetést érzel rá, hogy időről-időre ellenőrizd, hogy mi történik vele, miket oszt meg magáról, egyetlen kérdést kell feltenned magadnak:

Mi a célod ezzel?

Jó ha tisztában vagy vele, hogy mik is a szándékaid azzal, hogy körbefutod az interneten fellelhető összes profilját.

Ha legközelebb a kurzorod a neve felé kúszik, kattintás előtt kérdezd meg magadtól, miért is csinálod ezt.

Ha csak szimplán érdekel, hogy mit csinál, hogyan boldogul, akkor biztonsággal állíthatjuk, hogy túl vagy rajta, egyszerűen csak gondoskodó típus vagy, aki még akkor is törődik a korábban fontos szerepet betöltő ismerőseivel, ha a kapcsolat már véget ért. Ebben az esetben nem ártalmas, ha néha lekattintod, ugyanis a romantikus szálakat már szépen eltemetted magadban.

Valljuk be, ez a ritkábbik eset, máskülönben valószínűleg nem olvasnád most ezt a cikket. Ha impulzus-szerűen tör rád a késztetés, hogy végigszaladja a profilján, akkor van baj. Még nem vagy túl rajta.

Pontosan tudod, hogy nem kéne csinálnod, mert utána ezerszer rosszabb, mégis egy mániákus módjára veted rá magad a hírfolyamára. Őrülten kutatsz apró nyomok után, amik rád vonatkozhatnak, keresed a helyed a történetben, mert lezárást akarsz. Persze nem ilyen formában, de jobb ez, mint a semmi, ugye?

Lassan már függőséggé alakul a helyzet, ez pedig a legrosszabb, ami történhet.

Ha ezt sokáig csinálod, az nem segíti az elengedés folyamatát, de ezt te nagyon is jól tudod. Már így is nehéz helyzetben vagy, tényleg azt akarod, hogy sose mássz ki a gödörből? Hiszen így is borzalmasan érzed magad, miután végigkattintottad a képeit és elolvastad a bejegyzéseit, nem igaz?

Ne hagyd, hogy irányítsa az életed, ha segít, inkább tiltsd le és töröld mindenhonnan, ne foglalkozz azzal, hogy mit gondol majd erről a lépésedről, most koncentrálj magadra. Ha a stalkolás meggátol abban, hogy továbblépj, akkor az egy komoly probléma, amit mielőbb meg kell oldanod. Tudjuk, hogy nehéz, te pedig tudod, hogy ez a helyes döntés.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló