Lélek

10 tanács, hogy ne ess pofára az online randizás útvesztőjében

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.30 | 15:13

Valamiért furcsán nézünk azokra, akik online randialkalmazáson keresztül találtak rá a nagy szerelemre, pedig jó pár példa igazolja, hogy nem lehetetlen. Persze ehhez át kell esni néhány elbaltázott beszélgetésen, félresikerült randin és jó néhány csalódáson, de ha jobban belegondolunk, ehhez még Tinder se kell, a való életben is így működik a randizás.

Fotó: Pixabay / StockSnap CC0

Az alkalmazások korában amennyire egyszerűnek tűnik a párkeresés, annyira rögös út vezet ahhoz, hogy megleljük azt az egyet. Arra nem tudunk biztosítékot adni, hogy sikerrel jársz, azt viszont garantáljuk, hogy a megfelelő hozzáállással és néhány óvintézkedéssel még jól is érezheted magad a nagy párkapcsolati labirintusban. Minden azon múlik, milyen perspektívából tekintesz a dologra, nem kell, hogy minden randi katasztrófaként záruljon.

1. Koncentrálj egyetlen alkalmazásra

Ha több oldalra is regisztráltál és számos alkalmazást kipróbáltál, akkor már biztosan feltűnt, hogy néha ismerős arcokba ütközöl. Sokan próbálják növelni úgy az esélyeiket, hogy több platformon is jelen vannak, de ami azt illeti, legtöbb esetben csak időpazarlás a dolog. Válaszd ki azt, amelyik a legszimpatikusabb, a többit pedig töröld, hogy a figyelmed egy helyre koncentrálódjon.

2. Mennyiség helyett törekedj a minőségre

Elképesztően jó érzés tud lenni, mikor szinkronban több jelölttel cseveg az ember, de egy idő után már lehetetlen fejben tartani, hogy kivel mit beszéltünk, melyik randin kivel találkozunk pontosan, könnyű belegabalyodni. Ami tanácsunk az, hogy 2-3 izgalmasnak tűnő ember bőven elég ahhoz, hogy lekösse a figyelmedet, ha pedig valamiért mégsem szimpatikus valaki, udvariasan, de határozottan búcsúzz el tőle. Ne pazarold az idődet arra, akivel már az elején tudod, hogy a közös jövőre való esélyetek egyenlő a nullával.

3. Nem minden a külalak

Persze a Tinder-korszakban nehéz más alapján dönteni, de a fotók és a rövid leírás is sok mindenről árulkodhat. Ezeket is tanulmányozd figyelmesen, mert egy csábos szempár vagy egy kigyúrt has nem feltétlen ígéri meg azt, ami után kutatsz, legyen az bármilyen számodra fontos belső tulajdonság. Ha egyezik a zenei ízlésetek, humoros szöveggel mutatkozik be a profilján vagy van bennetek valami közös a fotók alapján, az már egy remek kiindulási alap lehet a beszélgetés kialakulásához.

4. Ne kezdj el ragaszkodni senkihez

Ez kemény dió, főleg akkor, ha a kommunikáció gördülékenyen halad, kialakul a kölcsönös vonzalom és még meg is tudjátok nevettetni egymást. Már-már egy gyönyörű párkapcsolat kibontakozását érzed a levegőben, de ne szaladj túl messzire, hiszen még nem is találkoztatok. Nem várhatod el, hogy egész nap üzenetet küldözgessen és a legféltettebb titkairól is beszámoljon, hiszen a köztetek lévő valamit még kapcsolatnak sem illik nevezni. Ne siess előre, várd meg, hogy kialakul-e a dolog magától, találkozás előtt pedig ne tedd túl magasra a lécet, bármennyire is tűnik tökéletesnek a jelölted.

5. Légy önmagad

Teljesen feleslegesnek tűnhet erre is felhívnunk a figyelmedet, pedig online sokkal hajlamosabbak vagyunk arra, hogy egy kicsit másnak mutassuk magunkat, mint amilyenek valójában vagyunk. Ez teljesen természetes, hiszen ezek azok az első benyomások, amelyek eldöntik, hogy lesz-e tovább, sor kerül-e személyes találkozóra, megvan-e egyáltalán az a minimális összhang, ami sejteti, hogy a való életben is jól kijönnétek. Ne akarj másnak látszani, mert előbb-utóbb úgyis kiderül az igazság, te sem szeretnéd, ha valaki ilyen módon vezetne félre, még akkor sem, ha az szándékán kívül történik.

6. Tedd fel a kérdést magadnak: tényleg tetszik?

Ne azon kattogj, hogy te mennyire tetszel másnak, inkább gondolkodj el rajta, hogy te mit szeretnél, neked szimpatikus-e az a bizonyos valaki. Nincsen azzal semmi baj, ha egy jó beszélgetés után a randin már nem érzed ugyanazt a lelkesedést. Csak udvariaskodásból nem kell ennél tovább menned, ha nem szeretnél.

7. Maradj őszinte

Nem kell ajtóstul a házba rontanod, mert nincs is annál lehangolóbb, mikor valaki az első három mondatban közli, hogy egyébként csak egyéjszakásra vágyik vagy éppen a jövendőbelijét kutatja. Mindent a maga idejében, azonban félrevezetni másokat elég aljas húzás. Sajnos ezt nem mindig lehet kikerülni és biztosan elő fog fordulni, hogy végül kiderül, nem is ugyanarra vágytok, ezért fontos, hogy te is mindig pontosan tudd, mit keresel.

8. Legyél könnyed és jókedvű

Egy laza, érdekes beszélgetés után mindenki meg akarja ismerni a másikat közelebbről, úgyhogy a legjobb erre törekedni. Nem kell már az első tíz percben világmegváltó tervekkel ostromolni a másikat, meg az se hátrány, ha nem rögtön a szexuális tartalmakra terelődik a téma. Persze ez attól is függ, hogy mi a szándékod, de ha kapcsolatra vágysz, ezt a témát csak óvatosan boncolgasd, nehogy egy illetlen fotó landoljon az üzeneted mellé. A mai világban sose lehet tudni.

9. Ne halogasd a találkozót

Nem kell már aznap összefutni, hagyj egy kis időt, hogy legalább minimálisan kiismerjétek egymást, de ha valami megfogott benne, akkor ne tologasd sokáig az időpont leegyeztetését, még a végén elszáll a pillanat. Akárhogy is nézzük, az online randizás is egy verseny, ha pedig nem tudsz lépést tartani, előfordulhat, hogy más happolja el a díjat. Egy személyes találkozón úgyis jobban felmérhetitek, hogy van-e közötök egymáshoz, mint egy hetekig tartó beszélgetés alapján. Ha a beszélgetőpartnered nem lép, akkor lehet, hogy valójában csak egy unatkozó emberke, aki csevegéssel üti el az idejét és valójában nem vágyik ennél komolyabbra. Minden élesben derül ki, lépj a tettek mezejére!

10. Tarts szünetet, ha kezdesz besokallni

A jobbra-balra húzogatás elsőre játék és jó móka, de egy idő után rutinná és felszínessé válhat. Ilyenkor kell egy kis szünetet tartani, mással foglalkozni. Ne erőltesd, ha nem esik jól, nem dől össze a világ, ha néhány hétig nem a telefonodba bújva kutatsz a nagy Ő után. Talán éppen akkor fog megtalálni…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.