Lélek

Ha nem akarsz szakítani, ezeket sose vágd a párod fejéhez

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.02 | 08:03

Amikor úgy érzed, hogy az egész életetek csak a veszekedésről, kritizálásról, nyaggatásról szól, nem csoda, ha azt kívánod, hogy bárcsak minden olyan egyszerű lenne, mint az elején.

Talán mindenkinek a kapcsolatában eljön egyszer az a pillanat, mikor egy veszekedésnél szinte testen kívüli élményként realizálja az ember, hogy

ezt most komolyan én mondtam?

Ha egy kapcsolat kezd megromlani, sajnos hajlamosak vagyunk rá, hogy a jó dolgok helyett már csak azokat a sérelmeket és tüskéket vigyük tovább magunkkal, amelyeket egy veszekedés során szereztünk.

Alexandra Solomon klinikai szakpszichológus szerint van három gyakran elhangzó mondat, aminek még a legnagyobb veszekedések során sem szabadna felmerülnie. Íme:

1. Ha szeretnél, akkor megtennéd…

Az érzelmi zsarolás gyönyörű példája. Miután ez elhangzik, nagyon könnyen bele lehet keveredni egy pingpong csatába, ahol a pár egymás fejéhez vág egy csomó olyan dolgot, amit lehet, hogy egyáltalán nem is gondol komolyan. A másik hibáztatása helyett jobb lenne, ha együtt próbálnánk megoldani a problémákat, feleslegesen sértegetni a másikat amúgy is elég gyerekes viselkedés.

2. Miért nem olyan a kapcsolatunk, mint régen?

A két fél közti érzelmi kapocs folyamatosan változik, alakul, ezért igazán nem szép dolog kérdőre vonni a párunkat. Ha valami már nem működik olyan jól, mint annak idején, akkor meg kell keresni az okát, megoldást találni rá, nem pedig duzzogva egymást okolni azért, mert a szerelem nem tökéletes.

3. Úgy viselkedsz, mint az anyád/apád!

Ezzel a mondattal garantáltan feltekerheted bárkinek a vérnyomását, hiszen nem csak őt minősíted vele, hanem a kedves szüleit is. Veszekedni néha jó és kell is, de a hidegvérünket megőrizve előrébb juthatunk, máskülönben csak hangos kiabálás és ajtócsapkodás lesz az eredmény.

Fotó: Pixabay / Pexels


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.