Lélek

A nők számára az intelligencia vonzóbb az izmoknál, mutatjuk, hogy miért

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.17 | 06:43

A pszichológusok szerint megvan az oka a fokozott vonzódásnak.

Számos pszichológus állapította meg, hogy a legmagasabb IQ-jú férfiak rendelkeznek a legegészségesebb spermiummal. Nem véletlen ezek szerint, hogy az intelligencia szexi és vonzó a hölgyek számára.

Bár a férfiak jó része a testi erőben bízik, a jelek szerint az intelligencia az igazán szexi a nők számára. Napjainkra ugyanis számos pszichológus állapította meg, hogy a legmagasabb IQ-hoz tartoznak a legegészségesebb spermiumok. Mi több, a spermium minősége az agy minőségével is összefügg – mindez megmagyarázza, miért szeretnének a hölgyek okos és humoros férfit maguk mellé. Nekik a legjobb a genetikájuk az utódnemzés szempontjából.

Sőt – a gyakori hiedelemmel szemben nemcsak a nők akarnak intelligens partnert.

Sokan úgy hiszik, hogy egy okos nő „férfiatlanná” teszi a férfit, ám egy közelmúltban elvégzett tanulmány szerint az erősebbik nem képviselőinek 86 százaléka olyan nővel szeretne randevúzni, aki még talán nála is okosabb – ez is azt bizonyítja, hogy az intelligencia szexi, bármelyik nemről van is szó.

IQ társkereső app

Ma már olyan társkereső alkalmazás is létezik – a The Inner Circle -, amelynél a felhasználók több tényező alapján ellenőrizhetők, s ezek egyike az intelligencia.

De vajon lehetséges, hogy a szexi intelligencia és a tetszetős külső egyaránt meglegyen?

Ez a két legnépszerűbb jellemvonás sajnos ritkán egyesül egy emberben. Ennek oka valószínűleg az, hogy elvárásaink túl magasak, és talán rossz helyen is keresgélünk. A The Inner Circle alkalmazás például már arra is képes, hogy minden alanyt szűrjön ambíció, intelligencia, külső és hasonló gondolkodás alapján. Vagyis érti, miért is szexi az intelligencia. És ad rá esélyt, hogy mindkét dolog egyszerre meglegyen a keresett partnerben.

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.