Lélek

Minden apróságon összevesztek? Nyugi, csak azt jelenti, hogy minden rendben

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.26 | 07:15

Egy kapcsolat sosem egyszerű. Veszekedések és konfliktusok előbb-utóbb mindenhol felmerülnek, pláne akkor, ha két teljesen ellentétes beállítottságú ember között alakul ki szerelem.

De honnan lehet tudni, hogy nem működik a kapcsolat, vajon hány veszekedés kell ahhoz, hogy kijelenthető legyen: nem illetek össze? Ha más véleményen vagytok, az már azt jelenti, hogy nem kellene együtt lennetek?

A szakértők szerint van még remény, ugyanis nem minden veszekedés hathat károsan a kapcsolatotokra.

Bármennyire is romantikus az ember, azt azért mindenki tudja, hogy egy kapcsolat akkor működik, ha a benne lévők folyamatosan tesznek is érte. Rengeteg kutatás foglalkozott már azzal, hogy mi a legfőbb oka annak, ha egy párkapcsolat tönkremegy, ám azzal eddig nem sokan foglalkoztak, hogy mivel lehetne jobbá tenni őket.

A vitát az ember alapvetően negatívumként tartja számon, sokan kudarcnak, sőt összeférhetetlenségnek élik meg azt, ha eltérő véleményen vannak, mint a párjuk, pedig a statisztikák azt mutatják, hogy a veszekedés mindenképpen szükséges ahhoz, hogy egy kapcsolat egészséges maradjon. Ami fontos:

a kommunikáció az alapja mindennek.

Mindenkinek vannak rossz napjai, ilyenkor pedig egy apróság is elég ahhoz, hogy előhozza a hétköznapokban felgyülemlett stresszt, ami aztán hatalmas patáliaként csattan majd. Valljuk be, elég ritka az, hogy egy nézeteltérést nyugodtan, egy kényelmes fotelben meg lehet beszélni anélkül, hogy az ember fel ne emelje a hangját. Nem ez az ideális módja a beszélgetésnek, ez tény, de ez még mindig jobb, mintha a véleményünket eltitkolva csak bosszankodnánk magunkban, ez a sok feszültség ugyanis egy nagyobb veszekedés formájában köszönhet majd vissza, ez pedig tényleg veszélyezteti a kapcsolat minőségét két ember között.

Persze sok tényezőt figyelembe kell venni, ha már a szerelem kibontakozásánál felmerülnek a nézeteltérések és a különbségek, az tényleg aggodalomra ad okot, de egy hosszútávú kapcsolatban előkerülő viták még nem jelentik azt, hogy eljött az ideje a szakításnak.

A szakértők szerint, ha egy idő után a pár már a civakodásig sem jut el, az utalhat arra, hogy már elvesztették egymás iránt azt a lelkesedést, ami az érzelmek kifejezését motiválja.

Ha már odáig fajulnak a dolgok, hogy senki sem boldog a kapcsolatban, akkor természetesen komolyan el kell gondolkozni a közös jövőn, de amíg a viták célja a kompromisszumkötés és az érzelmi stabilitás helyreállítása, addig nem érdemes azon stresszelni, hogy néha előfordulnak veszekedések.

Fotó: Pixabay / Pexels


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.