Lélek

12 jel, ami arra mutat, hogy extrovertált-introvertált vagy

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.26 | 14:02

Akarsz is közösségi életet, de be is gubóznál. Mindezt egyszerre.

Megosztó személyiség vagy? Téged vagy utálni lehet, vagy imádni? Lehet, hogy egy ki- és befelé forduló személyiség vagy – veti fel a Stuff.co.nz.

Az online kérdőívek és a HR-esek szeretnek minket felcímkézni, minél egyértelműbb kategóriákba sorolni. Az emberek úgy gondolják, hogy ha valaki extrovertált, az él, mint hal a vízben, aki pedig introvertált, az jobb is, ha magára marad. De a kettő egyszerre nem lehet igaz ugyanarra az emberre.

Az extrovertált introvertáltak (EI) tudják, hogy ahogyan ők a külvilággal kommunikálnak, az nem valami stabil dolog. Inkább egy mozgó skáláról van szó, melynek működése az alábbi 12 pontból válik nyilvánvalóvá.

Jól bánsz az emberekkel

EI-ként társasági lény vagy. Elbűvölő és vicces, akiről a legtöbben biztosra veszik, hogy extrovertált; olyan ember, aki bárkivel jól elvan.

Addig-ameddig

Eléred azt a pontot, legyen az bármilyen helyzet, amikor egyszer csak besokallsz. A pezsgő emberi kapcsolatok rengeteg energiát adnak, de pár órahossza, és máris kizsigerelve érzed magad. Magányra vágysz, csendre és töltődésre.

Lényegretörő vagy

A kedvenc kommunikációs formád. Szereted az embereket, de az üres fecsegést nem igazán bírod. Olyannal beszélgetsz leginkább, aki tényleg érdekel és akkor lényegi dolgokról esik szó.

Kerülget a lámpaláz 

Nem számít, mennyi sikered volt korábban a társasági életben, a szorongás gyakran rád jön, pár órával (vagy akár nappal) a következő nyilvános megjelenésed előtt. Amikor már ott vagy, fejest ugrasz a dolgokba, de mielőtt elindulnál otthonról, jó párszor felmerül benned, hogy hagyni kéne az aktuális programot a fenébe. Gyakran csak azért mozdulsz ki a barátaiddal, hogy ne okozz nekik csalódást, magadtól inkább kihagynál egy-két kört.

Imádsz egyedül lenni

Az EI emberek nem értik, hogyan utálhatja valaki a magányt. Van, amikor egy teljes napot inkább egyedül töltesz, úgy, hogy egy büdös szót sem szólsz senkihez. Nagyon jó érzés magadban lenni, olvasgatni, filmet nézni, vagy bármilyen magányos tevékenységet végezni.

Fáj a magány

Azért, mert remekül elvagy egyedül, még nem jelenti azt, hogy ez volna az egyetlen életformád. Ha eléred a határodat, ameddig még pont jó volt egymagad lenned, máris közösségi kapcsolatokra vágysz.

Szívesen vagy bárkivel 

Remek társaság tudsz lenni, legyenek akár szülők, barátok vagy főnökök a partnereid – örömmel töltenek veled időt. Még a cambridge-i hercegnőt is mosolyra tudnád fakasztani. Ügyesen kérdezel, ők pedig megnyílnak neked, mert úgy látják, hogy érdekesnek találod őket.

Kimerít a barátságok ápolása

Az ideális barát számodra az, aki nem támaszt feléd túlzó igényeket. Akivel sok a meló, például állandó figyelmet és interakciót követel, az le fog kopni mellőled. Azoknak örülsz, akikkel ritkán, de rendszeresen találkozol, és az sem visel meg, ha hónapokig vagy évekig nem látjátok egymást, sőt.

Időnként vannak fennakadások a kommunikációdban

Vannak napok, amikor remeteként élsz. Ilyenkor olvasatlanok maradnak a bejövő üzenetek, és a telefont is csak akkor veszed fel, ha vészhelyzet van. Nem az van, hogy azzal az illetővel nem akarsz kommunikálni, aki keres, hanem egyáltalán senkire se vágysz.

Nem lelkesedsz a bókokért

Szeretsz jó benyomást tenni, és jól is esik, ha észrevesznek. Viszont ha valaki megdicsér, akkor eléggé zavarba jössz. Egyszerre akarod, hogy foglalkozzanak veled, és hagyjanak is békén.

Egy kávézó a törzshelyed

Bírod, ha emberek vesznek körül, de ehhez nem szükséges, hogy szorosan kötődj is hozzájuk. Élvezed, hogy körülötted zajlik az élet, de el is rejt a nyüzsgés. Része is vagy a történetnek, de semmi kényszerítő nyomás sincs rajtad ilyenkor.

Szeretsz bulizni, néha pedig láthatatlanná válnál

Szívesen lógsz a barátaiddal és élsz társasági életet. Zene, tánc, iszogatás – aztán, mintha átbillenne benned egy kapcsoló: azonnal haza akarsz menni. A buli még nagyban zajlik, de eljött a pont, amikor már inkább nyugiban akarsz lenni. A legjobb lenne nyom nélkül felszívódni, mert a búcsúzkodás csak bűntudatot szül.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.