Lélek

Mikrohazugságok, amelyek a legjobb kapcsolatban is elhangzanak

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.17 | 06:41

Ezerszer hallottuk már azt a közhelyt, hogy minden jó kapcsolat alapja az őszinteség, mégis pontosan tudjuk, hogy léteznek apró füllentések – mikrohazugságok – amelyekre néha igenis szükség van... Például...

1. Amikor épp rohannátok valahova, már késésben vagytok, és megkérdezed a pasidat, apádat, anyádat, húgodat, laktársadat: „Okésan nézek ki?”. Nos, ilyenkor természetesen egyetlen jó válasz létezik: IGEN. Függetlenül attól, hogy mi az igazság.
2. Amikor életed szerelme egy már megtörtént, megváltoztathatatlan dologra kérdez rá – például egy bő egy órája elküldött e-mailre – hogy vajon helyesen cselekedett-e. Mégis mit mondhatnál? Biztosítod arról, hogy a lehető legbölcsebben tette, amit tett.
3. Amikor a párod megajándékoz téged valami kedves aprósággal, amire végképp semmi szükséged nincs, de nem akarod megbántani, ezért örömködsz egy kicsit a vadonatúj kacat fölött.
4. Amikor különleges, romantikus vacsorával lep meg a másik, amitől teljesen el van ájulva, te viszont ettél már jobbat is. Igyekszel jó képet vágni a dologhoz, hosszan dicséred a finomságot, és panaszkodsz, hogy sajnos már nem fér több belőle a gyomrodba.
5. Amikor betegeskedik a párod, és aggódva kérdezi, hogy ugye pocsékul néz ki, mint akit lehúztak a vécén. Kedvesen biztatod, hogy azért nem is olyan rossz a helyzet… pedig dehogynem.

6. Egy lepukkant cucc van épp rajta, és kedvesen flörtölni próbál, hogy majd ha hazaértek összebújtok. Nincs kedved megsérteni, hogy ebben a cuccban nem épp a legszexibb, így neked eszedbe se jutott eddig semmi ilyesmi…
7. Amikor arról érdeklődik, kire gondoltál a legutóbb, miközben magadhoz nyúltál, és te magától értetődő természetességgel mondod, hogy ugyan kire másra, mint őrá – noha a valóságban Jared Leto/Liz Hurley is volt az.
8. Amikor lelkesen közli, hogy indiai kaja lesz a vacsi este… és neked semmi kedved nincs hozzá, de nem akarod teljesen lehangolni.
9. Amikor megpróbál rávenni valamire, amihez nincs sok kedved – rockkoncert, hülye akciófilm a moziban, biliárd – és te inkább rábólintasz, csak hogy együtt tölthessétek azt a kis időt is.
10. Amikor faggat, hogy féltékeny vagy-e legalább egy kicsit, és eljátszod, hogy igen, hiszen pontosan tudod, hogy ez jót tesz az önbizalmának.

11. Amikor nagy boldogan mondja, hogy induljatok, meghív egy sörre, de te hulla fáradt vagy… mégis jó képet vágsz a dologhoz, mert tudod, milyen régen ültetek már be valahová, és nagyon jólesne neki.
12. Amikor egy közei rokonáról beszélgettek, és hiába kiállhatatlan az illető, te mégis mondasz róla pár pozitív dolgot… csak mert tudod, hogy az ő szíve számára kedves karakterről van szó.
13. Amikor belealszol a felolvasásába/kedvenc filmjébe, és mikor rákérdez, hogy elszundítottál-e, ártatlanul feleled, hogy ugyan már, dehogy… épp csak pihentetted a szemedet egy kicsit.
14. Amikor arról van szó, hogy vajon egymásba szeretettek-e volna, ha tíz évvel korábban találkoztok, és mikor ő lelkesedik, hogy igen, te is rábólintasz, hiába tudod, hogy a felvetésnek köze sincs a valósághoz.
15. Amikor megkérdezi, hogy volt-e olyan, hogy nem jutottál csúcsra vele az ágyban, és ráhagyod, hogy ugyan már, eddig még mindig szuper volt. Most mégis, hogyan volna szíved elmondani, hogy párszor fel akartad gyorsítani a dolgokat, vagy egy kis önbizalom-tuninggal dobtad meg…
15+1. Amikor hosszan ecseteli élete új fő célját, és közben te pontosan tudod, hogy nincs sok esély arra, hogy az álom valóra váljon… mégis biztatod, hogy menni fog az, no problem, fő a türelem…

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló