Lélek

11 mítosz, ami miatt újrakezdjük az exünkkel

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.16 | 06:45

Kapcsolat-reload kisokos, hogy ne ismétlődjön a szakítás.

Az újramelegített töltött káposzta van, akinek bejön, más viszont hidegrázást kap, még a gondolatától is. Néha a párkapcsolataink is ilyenek: van, aki pontosan meg tudja indokolni, milyen okkal tér vissza az exéhez. Aztán menet közben jön rá, hogy mégis csak illúziókat kergetett; a Bright Side jóvoltából meg is láthatjuk, épp melyikbe futott bele:

Most minden másképp lesz.

A világ változik, emiatt a párkapcsolatok is máshogyan fognak alakulni, kérdés, hogy rosszabb lesz-e, mint régen. Egy kutatás kimutatta, hogy az újrakezdő párok nem ügyelnek annyira a jó dolgokra, sokkal inkább a negatívumokat veszik észre. Kevesen vannak azok, akik helyre is szeretnének hozni valamit; jellemzően inkább csak a régi sérelmeik körül forognak.

Teljesen megváltozott

Az emberek nem nagyon változnak – ha mégis, akkor sem gyorsan, és végképp nem ok nélkül. Hogy felhagyjanak még a legjelentéktelenebbnek tűnő szokással is, ahhoz rendkívül erős és őszinte vágy kell, motiváció, önfegyelem és idő. Összejöhetett ez mind neki? Vagy akár nekünk valaha?

via GIPHY

Nálam jobban senki sem ismeri őt

Ez így is van. Főleg ha rengeteg időt töltöttetek együtt. De ez a tény, hogy mindent tudtatok egymásról, nem akadályozta meg a szakítást. Lehet, hogy pont emiatt mentetek külön: egy kapcsolatban mindig kell, hogy legyen valami kiismerhetetlenség, ami izgalmassá teszi a másikat.

Úgysem találok nála jobbat

Akik most szinglik, azok biztosan csak idióták lehetnek. Persze, a fű mindig zöldebb odaát: lehet, hogy egy új partner jó pontjait észre sem vennéd, mert egy friss kapcsolat alaposan kimozdítana a komfortzónádból.

via GIPHY

Nem tökéletes, de legalább az enyém

Kimutatták, hogy az emberi agy jóval érzékenyebb a veszteségekre, mint a nyereségekre – és ez a szerelmi élet esetében sincs másképp. Tedd fel magadnak a kérdést: inkább élnél boldogan egy valóban hozzád illő partnerrel, vagy beérnéd egy életen át azzal, aki „nem is olyan rossz ember?”

via GIPHY

Nincs időm ismerkedni, se randioldalakat böngészni

Ha találkozunk egy új emberrel, az a legjobb módja annak, hogy szélesítsük a látókörünket. A 2016-os amerikai házasságok 17 százalékát olyan párok kötötték, akik internetes párkereső oldalakon találtak egymásra.

Maradjunk barátok?

Szabály, hogy az exekkel való haverkodás  elég gyenge minőségű kapcsolatot eredményez. Nem az érzelmek és a bizalom az, ami itt már dominálni szokott. Sőt, az a vágy, hogy barátkozzunk előző partnerünkkel, akár még valamilyen mentális zavar jele is lehet.

Berúgtunk és csókolóztunk is, akár haza is cipelhetném

Állítólag a nők 43, míg a férfiak 47 százaléka bújik újra ágyba volt kedvesével. Ha veled is megesett, akkor gondolj arra, hogy ez nem túl ritka dolog. De ahhoz még kevés, hogy újra belevágjatok. Ne váljon szokásotokká, hogy testi szükségleteiteket így oldjátok meg, mert ez akadályt gördít egy jobb jövő elé.

via GIPHY

Senki sem tökéletes

Ez nem kérdés, ki is akarna egy hiba nélkül való partnert maga mellett? Inkább olyanra vágyunk, akivel jó együtt lenni, és ki tudjuk egymást egészíteni. Nem azért szakítottatok annak idején, mert bármelyikőtök is távol állt volna a tökéletességtől. Egyszerűen csak nem működött köztetek a kapcsolat. Ezt fogadd el, és lépj tovább.

via GIPHY

Sosem fog elhagyni

Egy szakítás után az egyik fél hirtelen tőle szokatlan aktivitást mutathat. Hívások, üzenetek, közösségi médiás kommentek és akár még váratlan látogatások formájában is nyomulhat.

Ilyen a szerelem: nem tud elszakadni tőlem.

vélhetjük. De leggyakrabban ez csak a totális kontroll igénye, részéről.

via GIPHY

Lehet, hogy én szúrtam el

Ez is előfordulhat, hogy szakításkor túlzásba estél. Ha a rokonaid, a munkád, vagy más külső ok miatt dobtad az illetőt, akkor beleférhet, hogy még egy esélyt kapjon. De sajnos a legtöbbször a kapcsolat végét komolyabb indokok váltják ki. Ilyen például a megcsalás, ami az utolsó csepp a pohárban.

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló