Lélek

Ezekben a szakmákban teljesítenek legjobban a pszichopaták

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.22 | 06:46

A pszichopatákat nehéz észrevenni, ugyanis a hétköznapi életben egyáltalán nem úgy viselkednek, mint a filmbeliek.

Legtöbbször csak néhány tulajdonságuk különbözik a normális emberekétől, és ezek a tulajdonságok előnyhöz juttatják őket bizonyos szakmákban. Ilyen tulajdonság például a könyörtelenség, a karizma és a vakmerőség. Az IFL Science összeszedte azt a tíz foglalkozást, amiben a legtöbb előnyük van a pszichopatáknak.

10. Köztisztviselő

Azért alkalmasak erre, mert mindig tudnak racionálisan gondolkodni, ugyanis kevés empátia szorult beléjük. Ezért egy krízishelyzetben olyan döntést tudnak hozni, amely a legtöbb ember javát szolgálja. Az angol kormány 2014-ben még fontolgatta is, hogy direkt pszichopatákat fog alkalmazni.

9. Szakács

A legtöbb pszichopata nem akar bántani senkit, szóval nem kell aggódni amiatt, hogy késekkel és forró serpenyőkkel dogoznak. Jól teljesítenek a káoszban, szóval a konyhai pörgésben könnyen megállják a helyüket.

 

8. Egyházi személy

Mindegy, melyik egyház, a lényeg, hogy egy felsőbbrendű erő által kapnak hatalmat. Papként könnyen manipulálhatnak másokat, így a pszichopaták számára elég vonzó lehet egy pozíció az egyházban.

7. Rendőr

Ahogy már fentebb említettük, a pszichopaták egyik legjobb tulajdonsága, hogy megőrzik a hidegvérüket olyan helyzetekben, amelyekben mások nem bírnak gondolkodni a stressztől. A rendőröknél gyakran előfordul, hogy gyorsan kell dönteniük nehéz helyzetben, szóval ez egy ideális szakma lehet egy pszichopata számára. És persze a rendőr léttel hatalom is jár, amivel uralkodhatnak másokon.

 

6. Újságíró

A legtöbb pszichopata tulajdonság remekül passzol az újságíró szakmához, ilyen a jó koncentrációs képesség, éberség és könyörtelenség. Ezek jól jönnek akkor, amikor az embernek határidőre kell dolgoznia, és sokfelé kell egyszerre gondolkodnia.

5. Sebész

Ezt a szakmát is a gyors és nehéz döntések jellemzik. A pszichopaták szinte immunisak a stresszre, ezért könnyebben hozzák meg ezeket a döntéseket.

 

4. Üzletkötő

A pszichopaták az égig tudják magasztalni saját magukat anélkül, hogy ezt szégyellnék. Emellett hatalmas versenyszellem van bennük, ezért ők szeretnék a legtöbb pénzt termelni. Üzletkötőként nem kell csapatban dolgozniuk, ami a pszichopaták egyik nagy gyengesége.

3. Televíziós, vagy rádiós műsorvezető

Néhány pszichopata erősen nárcisztikus is, ez pedig jelent némi előnyt, ha az ember mások előtt szerepel. Ezekben a szakmákban gyakoriak a váratlan helyzetek, amelyekben jól jön a hidegvér.

2. Ügyvéd

Önbizalom, érzelemmentesség, vonzerő. Ezek mind jól jönnek egy ügyvédnek.

 

1. Vezérigazgató

Itt is a hidegvér játssza a kulcsszerepet. A ranglétra megmászásában sikeresek a pszichopaták, ugyanis a magabiztosság és a logikus gondolkodás szimpatikussá teszi őket a vezetők szemében, így jó eséllyel őket léptetik elő.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.