Lélek

9 dolog, amit a világ legrosszabb főnökei minden áldott reggel elmondanak maguknak

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.02 | 09:13

Főnöknek lenni nehéz dolog. Hiába közhely, attól még nagyon is igaz. Valakinek zsigerből megy, mert vezetésre termett, valakinek sokkal több stresszt okoz, mintha sima alkalmazott lenne csak. De vannak olyan elemi hibák, amiket sohasem szabad elkövetni!

Különösen igaz ez akkor, ha a saját cégét vezeti valaki. Ez szinte mindig stresszes, embert próbáló és nagyon tudatosnak kell lenni ahhoz, hogy ne csak hatékonyak legyünk, de miközben irányítjuk a kollégáinkat, inspiráljuk is őket.

Fotó: Pixabay/MikesPhotos CC0

Összegyűjtöttünk 9 olyan mondatot, amit sohase mondjunk, gondoljunk, ha jó főnökök akarunk lenni!

  • Azért nem kell köszönetet mondani az embereimnek, mert elvégzik amiért a fizetésüket kapják.
    Ó dehogynem! Megdicsérni a munkavállalókat nemcsak udvariasság kérdése, hanem nagyon is jótékony hatással lehet a hatékonyságra. Ráadásul valaminek a pozitív megerősítése a dicsérettel több ilyen cselekményt fog eredményezni. A dolgozók feladata, hogy megcsinálják rendesen a munkájukat, a tied viszont az, hogy elismerd a teljesítményüket.

via GIPHY

  • Én vagyok a főnök, nekem nem kell feszített tempóban melóznom.
    Helló, üdv a főnökök világában! Egy főnöknek minden területen helyt kell állnia, hiszen ő a vállalat és a mindennapok szilárd sziklája. Ha mégis szeretnél valamennyire kivonulni a frontvonalból, adj a melósaidnak több felelősséget és döntési keretet: örömmel fognak segíteni!

via GIPHY

  • Ezért a szarért nem fizetnek nekem eleget!
    Tökéletesen igazad van! A legnagyobb vezéregyéniségeket mindig alulbecsülik és -fizetik, és azóta így van, hogy világ a világ. De ezt mind kompenzálhatjuk azzal, ha örülünk a csapatunk sikereinek, aminek következtében egyre sikeresebb lesz a vállalat is. Ha ez nem eléggé kielégítő, akkor jobb, ha új hivatás után nézünk, különben örökké elégedetlenek leszünk.

via GIPHY

  • Az embereim sokkal hatékonyabban dolgoznak, ha magukra hagyom őket!
    Ha ezt tényleg így gondolod, akkor te vagy a probléma forrása. Egy jó alkalmazottnak nem kell a szájába rágni napi szinten, hogy mi a dolga, de szüksége lesz a rendszeres visszacsatolásra, az új stratégiák elsajátítására. Némi figyelem mindenkinek jól esik. Arra ügyelj, hogy ez mindig pozitív legyen.

via GIPHY

  • Sem időm, sem kedvem nincs az alkalmazottak lelki világával törődni.
    Pedig ez az, ami miatt gyorsan el lehet veszíteni a legjobb munkavállalókat is. Méghozzá gyorsan. Rossz a munkahelyi légkör? Te vagy a főnök, hozd rendbe! Negatívan befolyásolja a munkavállalók teljesítményét? Azonnal cselekedj, és ne hagyd elfajulni a dolgokat!

via GIPHY

  • Nem akarok túl nagy lehetőséget adni neki, mert a fejemre fog nőni.
    Ne félj azoktól az alkalmazottaktól, akik egy-egy dologban jóval tehetségesebbek nálad. Sőt, az legjobb, ha csupa ilyen embert tudsz megszerezni a cégednek. A nagy vezetőket ugyanis az teszi naggyá, ha sok jóképességű emberrel veszik körbe magukat. Minél pengébb a csapatod, annál nagyobb lesz a te sikered is.

via GIPHY

  • Nem is értem, minek panaszkodnak egyfolytában, én is átestem ezen.
    Ha úgy akarod motiválni az embereidet, hogy minden olyan negatív helyzetbe belekényszeríted őket, amin te is keresztül szenvedted magadat útban a ranglétrán felfele, akkor sürgősen hagyd ezt abba. Ők más emberek, más célokkal, motivációval és tűrőképességgel. Gondosan térképezd fel szakember segítségével, hogy mi a legjobb módszer az alkalmazottak fejlődésére.

via GIPHY

  • Jobban el kell fogadtatnom magamat az embereimmel, megyek jópofizom egyet velük.
    Bizonyos szinten hasznos, ha kialakul egy pozitív személyes kapcsolat az alkalmazottaid és közted, de erre nincsenek általános szabályok. Valaki tudja helyén kezelni a dolgot, valaki visszaél a helyzettel, ami viszont melegágya egy sor kényelmetlen problémának. Ráadásul arra is ügyelned kell, ne tűnjön úgy, hogy kivételezel valakivel a csapatból. Mindenki ugyanúgy megérdemli a figyelmedet és a tiszteleted. Inkább kérdezz, keress közös érdeklődési köröket, s ne erőltess semmit feleslegesen.

via GIPHY

  • A Józsi megint forgatta a szemét, nem fecsérlem rá többé az energiám.
    A főnök-alkalmazotti viszony törékeny, de szerencsére megvannak a maga jól értelmezhető szabályai. Azokkal sem szabad “elbánnod”, akiknek esetleg nem vagy szimpatikus. Ettől még valaki lehet jó munkaerő és hasznos tagja a csapatnak. És nem árt néha kihúzni a fejed a seggedből, és azt mondani Józsinak: “hé, úgy érzem, valami nincs rendben köztünk. Szeretném, ha ezen változtatnánk, és megosztanád velem, mi nyomja a lelkedet”. Valószínűleg elsőre nem fog tetszeni, amit hallasz, de legalább tudni fogod, hogyan javíthatsz a helyzeten.

Fotó: Pixabay/MikesPhotos CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló