Lélek

10 jel, hogy munkamániás vagy

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.09 | 06:41

Ha ezeknek a nagy része igaz rád, akkor van egy rossz hírünk. Persze nem azokról az időszakokról van szó, amikor oda kell tenned magad a melóban. Sokkal inkább arról, hogy amikor nem, akkor sem tudsz kikapcsolódni, és folyton a munka jár a fejedben.

(kép: Pixabay)

1. A munka jár a fejedben, miközben szabadidődet töltöd

Amikor otthon, vagy társaságban vagy, a munka izgat a legjobban. A fő beszédtémád, hogy milyen feladatok várnak rád a munkahelyeden, és egyszerűen képtelen vagy másra gondolni.

2. Meggyőződésed, hogy folyamatosan dolgoznod kell

A vakációk nem tesznek boldoggá, ott is csak azon rágódsz, hogy a munka szempontjából nem vagy produktív. A betegszabadság pedig természetesen szóba sem jöhet.

 3. Nem adod át másnak a munkádat

Ez nem is opció, ugyanis te gyorsabban és jobban meg tudod csinálni. Meg egyébként is, ha másnak adod a munkát, kikerül a kontroll a kezedből.

4. A munka miatti stressz leamortizálja a tested

Ha folyamatosan dolgozol, az nem csak az elmédet veszi igénybe, hanem a feszültség átmegy a testedre is. Ha sokat fáj a fejed, kába vagy, rosszul alszol, vagy rossz a gyomrod, valószínűleg túltolod.

5. Koffein, cigi > szünet

Kávéval és cigivel tartod életben magad, hogy tovább tudj dolgozni, ahelyett, hogy pihennél egy kicsit. Bár a kávénak és a ciginek lehet pihentető hatása, de csak ezt alkalmazni egészségtelen.

6. Inkább a munka, mint a család és a barátok

A sok dolog miatt háttérbe szorulnak a szeretteid, és a megbeszélt találkozókat is gyakran lemondod arra hivatkozva, hogy

beesett valami sürgős.

7. Túl magasra teszed magadnak a lécet

Már mindenki mondja, hogy milyen szépen teljesítesz. Ennek ellenére te úgy érzed, hogy ez sem elég, és még többet kell tenned a tökéletességért.

8. A túlóra értékes idő

Hazamenni, mielőtt a többiek? Na azt nem! A túlóra neked alap, és jó érzéssel tölt el, hogy kicsit többet haladtál az nap.

9. Arra használod a munkát, hogy menekülj a magánéleti problémáid elől

Egy munkamániás gyakran a munkába menekül a problémái miatt, annak ellenére, hogy ez nem oldja meg például a kapcsolati gondokat.

10. Csak a munka elégít ki

Ez annak a következménye, hogy sokat vársz magadtól, ezért túlórázol. Viszont csak akkor leszel elégedett magaddal, ha még többet haladsz, így bekerülsz egy ördögi körbe.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.