Lélek

10 jel, hogy munkamániás vagy

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.09 | 06:41

Ha ezeknek a nagy része igaz rád, akkor van egy rossz hírünk. Persze nem azokról az időszakokról van szó, amikor oda kell tenned magad a melóban. Sokkal inkább arról, hogy amikor nem, akkor sem tudsz kikapcsolódni, és folyton a munka jár a fejedben.

(kép: Pixabay)

1. A munka jár a fejedben, miközben szabadidődet töltöd

Amikor otthon, vagy társaságban vagy, a munka izgat a legjobban. A fő beszédtémád, hogy milyen feladatok várnak rád a munkahelyeden, és egyszerűen képtelen vagy másra gondolni.

2. Meggyőződésed, hogy folyamatosan dolgoznod kell

A vakációk nem tesznek boldoggá, ott is csak azon rágódsz, hogy a munka szempontjából nem vagy produktív. A betegszabadság pedig természetesen szóba sem jöhet.

 3. Nem adod át másnak a munkádat

Ez nem is opció, ugyanis te gyorsabban és jobban meg tudod csinálni. Meg egyébként is, ha másnak adod a munkát, kikerül a kontroll a kezedből.

4. A munka miatti stressz leamortizálja a tested

Ha folyamatosan dolgozol, az nem csak az elmédet veszi igénybe, hanem a feszültség átmegy a testedre is. Ha sokat fáj a fejed, kába vagy, rosszul alszol, vagy rossz a gyomrod, valószínűleg túltolod.

5. Koffein, cigi > szünet

Kávéval és cigivel tartod életben magad, hogy tovább tudj dolgozni, ahelyett, hogy pihennél egy kicsit. Bár a kávénak és a ciginek lehet pihentető hatása, de csak ezt alkalmazni egészségtelen.

6. Inkább a munka, mint a család és a barátok

A sok dolog miatt háttérbe szorulnak a szeretteid, és a megbeszélt találkozókat is gyakran lemondod arra hivatkozva, hogy

beesett valami sürgős.

7. Túl magasra teszed magadnak a lécet

Már mindenki mondja, hogy milyen szépen teljesítesz. Ennek ellenére te úgy érzed, hogy ez sem elég, és még többet kell tenned a tökéletességért.

8. A túlóra értékes idő

Hazamenni, mielőtt a többiek? Na azt nem! A túlóra neked alap, és jó érzéssel tölt el, hogy kicsit többet haladtál az nap.

9. Arra használod a munkát, hogy menekülj a magánéleti problémáid elől

Egy munkamániás gyakran a munkába menekül a problémái miatt, annak ellenére, hogy ez nem oldja meg például a kapcsolati gondokat.

10. Csak a munka elégít ki

Ez annak a következménye, hogy sokat vársz magadtól, ezért túlórázol. Viszont csak akkor leszel elégedett magaddal, ha még többet haladsz, így bekerülsz egy ördögi körbe.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Tinder-témájú esküvő, jöhet?
  • szerző:nuus
  • 2019. 02. 18.