Lélek

5 dolog, amiről soha ne mondj le egy párkapcsolat kedvéért

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.21 | 06:46

Ha az ember szerelmes, természetes, hogy hajlamos lemondani bizonyos dolgokról a családi béke és párja kedvéért. Van azonban néhány dolog, aminek sosem szabad búcsút inteni...

 

 

Fotó: Pixabay.com CC0

1. Az önbizalmad és az önmagadba vetett hited

Egy jó kapcsolatban ezek erősödnek, nem gyengülnek, ezért ha problémát tapasztalsz e téren, valószínűleg nem a megfelelő emberrel vagy. Az önmagadba vetett egészséges hit – ami természetesen nem egyenlő az önzéssel és a nagyképűséggel – a pozitív énkép alapja, ami nélkül nincs kiegyensúlyozott élet, párkapcsolatban vagy egyedülállóként.

2. A függetlenséged: személyes és anyagi értelemben egyaránt

Elkötelezettség nélkül nincs párkapcsolat, ez természetes. Bizonyos dolgokban függhettek is egymástól, és előfordulhat, hogy időről időre az egyikőtök, az aki a másikat támogatja, ápolja, eltartja. Hosszútávon azonban a kiegyensúlyozott, egyenlőségre épülő párkapcsolat az, ami boldogságot hoz.

3. A személyiséged alapkövei

Az, ahogyan nevetsz, az elveid, az erkölcsi tartásod, mindaz, amiben hiszel, a kedvenc filmjeid és zenéid, a tánc amit szeretsz. Különösen a fiataloknál, azon belül is a fiatal nőknél fordul elő, hogy új személyiségekké válnak, csak hogy imponáljanak szerelmüknek. Egy ideig ez nem tűnik áldozatnak, egy ponton túl azonban egyértelműen az identitás teljes feladásáról van szó.

4. A barátaid és a családod

Természetes, hogy ha elköteleződsz, egy bizonyos ponton túl kevesebb időd marad a barátokra, a rokonokra – különösen akkor, ha gyerekeitek is születnek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg kellene szakítani a kapcsolatot bárkivel is, kivéve, ha a párod egy bántalmazó, aki ezt kötelezővé teszi.

5. A céljaid, az álmaid

Ha valóban dolgotok van egymással, segíteni fogjátok a másikat céljai elérésében, akkor is, ha ez bizonyos áldozatokkal jár néha, bizonyos keretek között. Amikor az álmokról és célokról lemondasz, valami végleg eltűnik belőled: és ez semmiképp sem egy egészséges, építő kapcsolat jele…

Nyitókép: pixabay.com cco


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló