Lélek

Ez a kilenc jele annak, ha valaki érett személyiség

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.25 | 06:50
  • trendindex: 3

Önmagával és a világgal is rendben van az, akinek a jelleme ilyen kiforrott.

A híres író, C. S. Lewis szerint akkor vagy önazonos, ha senki sem lát – amit ekkor csinálsz, az jellemez leginkább téged. De ez mit is jelent pontosan? – teszi fel a kérdést a Social Consciousness.

Annál biztosan több, mint amilyen magadban szoktál lenni. Valami olyasmi, hogy azt teszed, ami a helyes, akkor is, ha senki sem támogat ebben. Jobb ember leszel, még akkor is, ha senki más nem érintett abban a kérdésben. Ez egy belső erkölcsi kód, ami a jellemedet formálja.

via GIPHY

Az ilyen típusú emberek kilenc, rájuk jellemző vonással rendelkeznek.

Megadják a bizalmat

Nem félnek jogosan megdicsérni valakit, amikor az illető megérdemli. Elfogadják és tisztelik azt, ami jóval találkoznak. Viszont nem ítélnek meg másokat a hiányosságaik alapján, mert tisztában vannak vele, hogy ez nem az ő dolguk.

Tudják, hogy a másik ideje és figyelme: értékes

A jellemes ember nem fog téged váratni a válaszával. Tudja, hogy drága minden perced. Szívből meg fogja köszönni, ha teszel érte valamit, még ha csak egy apró szívességről is van szó. Nem miattad tesz így, hanem mert már belátta, hogy a saját ideje és figyelme is fontos.

via GIPHY

Tudják, hogy bocsánatot kérni nem a gyengeség jele

Ha a parkban sétálsz, kétféle családdal találkozhatsz. Az egyik szülőtípus leuralja a gyerekeit, hogy kontrollálni próbálja őket, a másik pedig barátságosan, egyszerűen tudja irányítani a csemetéket. Ez utóbbi szülők se szentek, őket is lefárasztják a kölykeik. De ők a probléma megoldása mellett döntöttek, nem az erőszak vagy a szóbeli bántalmazás mellett. A különbséget itt is az önazonosság adja. Ez teszi őket képessé arra, hogy a gyengébbik fél szemszögéből meglássák magukat. A gyerek, akitől tud az anyja-apja kényszer nélkül bocsánatot kérni, azt tanulja meg, hogy tévedni emberi dolog. Felnőttként pedig ezt fogja gyakorolni.

Elnézőek

Tisztán látják mások hibáit és meg is tudják bocsátani nekik. Ha ültél már dugóban, és kicsit lassabban mozdult meg az autód, mint ahogyan az elvárható lett volna, akkor tuti volt egy olyan, aki a motorját bőgetve, azonnal rád dudált. Közben pedig pár másodperc csak a tét. Aki tisztában van mások szükségleteivel, az könnyen elengedi az ilyesmit. Az önazonos ember ennyitől nem gerjed haragra. De azt sem ítéli el, aki ilyenkor dührohamot kap, mert tudja, hogy valaki könnyebben felkapja a vizet. A megbocsátás a teljes tudatosságot eredményezi.

via GIPHY

Az embereket nem általánosítják

Tudják, hogy egy személy nem képviselhet egy teljes csoportot. És azt is, hogy minden kategórián belül vannak jó, rossz és gyenge egyének. Szerintük mindannyian mások vagyunk, és megérdemlünk egy esélyt, hogy jobb emberré legyünk. Nem címkéznek vagy ítélnek előre. Különböző férfiakat és nőket látnak, eltérő történetekkel, és azonos jogokkal, hogy bebizonyíthassák, ők is jó emberek.

Megbíznak másokban, hogy tartani fogják a szavukat

Persze nem kell azonnal megadnod a bankszámládhoz való hozzáférésedet nekik. De egy esélyt kaphatnak, hogy magukénak érezzék az esetedet. Messziről jött ember azt mond, amit akar, de az önazonosak akkor sem fogják leszúrni, ha éppen a botlását meséli is el nekik.

Önkéntesek

Jó ügyekért szállnak síkra, és ezáltal valami olyannak lesznek a részei, ami nagyobb náluk. Ad egyfajta boldogságot és elégedettséget az, ha teszünk valamit embertársainkért. Legyen az a szomszédunk, egy állatmenhely, vagy egy karitatív munka. Önismeretnek sem utolsó, ha valami olyanban veszünk részt, ami túlmutat rajtunk. Jobb emberré válunk ettől, és a világot is barátságosabb hellyé tesszük így.

via GIPHY

Tudnak ellent mondani, veszekedés nélkül

Az egyet nem értés képessége, de undok eszközök bevetése nélkül, könnyen felismerhetővé teszi az érett személyiséget. Biztosan neked is és a párodnak is vannak rázósabb napjai. Fáradtak vagytok, és valami nagyon foglalkoztat titeket. Valahogyan kordában kell tartanod az ellenkezésedet, a különböző véleményeket jobb volna civódás nélkül ütköztetni. Ha önazonos vagy, akkor az egy szabadabb kommunikációt tesz lehetővé. A heves vita és a bárdolatlan kifejezések sosem lendítettek előre egy ügyet sem.

Nem akar manipulálni

Mindenkinek joga van a saját útját járnia. Az érett személyiség ezt tiszteletben is tartja. Ezért sem fog beleszólni más életébe, még akkor sem, ha rábeszélhetné az illetőt arra, amire pont szüksége volna. Engedi, hogy a saját döntésedet hozd meg, mert ha hibázol, akkor az a te felelősséged lesz. És azzal, hogy gyakorlod a választás szabadságát, megtanulod, hogyan kerüld el a buktatókat a későbbiekben. Ő ezt ajánlja fel számodra.

Nehéznek tűnhet ezt a szintet elérni, de ez egy olyan minőség, amiért megéri keményen dolgozni. Idővel a része lesz annak, akivé válsz.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló