Lélek

Megcsalás egész nap csetelni valakivel, aki nem a párunk?

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.02 | 17:41

Mit szólnál ahhoz, ha a pasid napi több órát töltene azzal, hogy egy számodra ismeretlen nővel cseveg a Facebookon, esetleg az exével sms-ezik esténként? Ha tudsz róla, nem érzed problémásnak, ha viszont titokban marad, rezeg a léc?

Forrás: Pixabay

Az alapvetés az, hogy minden kapcsolat keretei mások, a lényeg, hogy a pár az alapvetések szintjén egyetértésben legyen. Akadnak, akik csak a fizikai hűtlenséget érzik megcsalásnak, míg mások sokkal jobban aggódnak, ha kedvesük érzelmileg kerül közel egy másik emberhez, hiszen míg egy forró éjszaka semmit sem jelent, a bensőséges egymásra hangolódás akár kettejük uniójának végét is jelentheti.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a fő kérdés tök egyszerű: tudsz-e arról, hogy a párod mással cseverészik, vagy ezt igyekszik titokban tartani? Ha ugyanis nem rejti véka alá a tényt, hogy legjobb barátnőt/havert szerzett, minden rendben van, ha viszont egy titkos mappában rejlenek a bensőséges üzenetek, már van okunk a féltékenységre.

Egyes vélemények szerint a kérdés csupán azon áll vagy bukik, hogy az adott csetpartner vonzódik-e, kötődik-e a kedvesünkhöz, vagy éppen teljesen barátilag, haverilag viszonyul hozzá? Ha ugyanis a másik érdeklődése szexuális, esetleg romantikus jellegű, akkor máris ott a megcsalás veszélye, hiába igyekszik hű maradni hozzánk partnerünk.

Úgy tűnik, ez a kérdés jóval árnyaltabb, mint hinnénk, az alapkérdés azonban mégis csak egyszerű: ha bensőséges, szoros kapcsolatban élünk valakivel, hogyan marad vajon elég időnk és energiánk arra, hogy mással cseteljünk órákon át, még ha nincs is bennünk a megcsalás vágya? Egyáltalán, miért szorulunk ilyesmire, amikor gondolatainkat és érzéseinket akár kedvesünkkel is megoszthatnánk? Fogós kérdések ezek.

Sameera Sullivan, a Lasting Connections párkapcsolati coachja úgy véli, a kapcsolaton kívüli érzelmi közelség ugyanúgy megcsalás, mint a szexuális hűtlenség, hiszen egy kiegyensúlyozott kapcsolat alapja a szex mellett a lelki intimitásról is szól. „Ha szerelmes vagy, és boldog a kapcsolatodban, nem lesz szükséged arra, hogy másokkal beszélgess órákon át, sem titokban, sem pedig a párod tudtával és beleegyezésével. Egyszerűen érzelmi igényeid a kapcsolaton belül is kielégülnek” – vélekedik a szakember.

Ti mit gondoltok, megcsalásnak számít a bensőséges, több órás cset egy vonzó idegennel?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Vice
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Jakabos Zsuzsanna itthon szexizik
  • szerző:nuus
  • 2018. 08. 19.
A következő cikkek betöltése folyamatban...