Lélek

Megcsalás egész nap csetelni valakivel, aki nem a párunk?

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.02 | 17:41

Mit szólnál ahhoz, ha a pasid napi több órát töltene azzal, hogy egy számodra ismeretlen nővel cseveg a Facebookon, esetleg az exével sms-ezik esténként? Ha tudsz róla, nem érzed problémásnak, ha viszont titokban marad, rezeg a léc?

Forrás: Pixabay

Az alapvetés az, hogy minden kapcsolat keretei mások, a lényeg, hogy a pár az alapvetések szintjén egyetértésben legyen. Akadnak, akik csak a fizikai hűtlenséget érzik megcsalásnak, míg mások sokkal jobban aggódnak, ha kedvesük érzelmileg kerül közel egy másik emberhez, hiszen míg egy forró éjszaka semmit sem jelent, a bensőséges egymásra hangolódás akár kettejük uniójának végét is jelentheti.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a fő kérdés tök egyszerű: tudsz-e arról, hogy a párod mással cseverészik, vagy ezt igyekszik titokban tartani? Ha ugyanis nem rejti véka alá a tényt, hogy legjobb barátnőt/havert szerzett, minden rendben van, ha viszont egy titkos mappában rejlenek a bensőséges üzenetek, már van okunk a féltékenységre.

Egyes vélemények szerint a kérdés csupán azon áll vagy bukik, hogy az adott csetpartner vonzódik-e, kötődik-e a kedvesünkhöz, vagy éppen teljesen barátilag, haverilag viszonyul hozzá? Ha ugyanis a másik érdeklődése szexuális, esetleg romantikus jellegű, akkor máris ott a megcsalás veszélye, hiába igyekszik hű maradni hozzánk partnerünk.

Úgy tűnik, ez a kérdés jóval árnyaltabb, mint hinnénk, az alapkérdés azonban mégis csak egyszerű: ha bensőséges, szoros kapcsolatban élünk valakivel, hogyan marad vajon elég időnk és energiánk arra, hogy mással cseteljünk órákon át, még ha nincs is bennünk a megcsalás vágya? Egyáltalán, miért szorulunk ilyesmire, amikor gondolatainkat és érzéseinket akár kedvesünkkel is megoszthatnánk? Fogós kérdések ezek.

Sameera Sullivan, a Lasting Connections párkapcsolati coachja úgy véli, a kapcsolaton kívüli érzelmi közelség ugyanúgy megcsalás, mint a szexuális hűtlenség, hiszen egy kiegyensúlyozott kapcsolat alapja a szex mellett a lelki intimitásról is szól. „Ha szerelmes vagy, és boldog a kapcsolatodban, nem lesz szükséged arra, hogy másokkal beszélgess órákon át, sem titokban, sem pedig a párod tudtával és beleegyezésével. Egyszerűen érzelmi igényeid a kapcsolaton belül is kielégülnek” – vélekedik a szakember.

Ti mit gondoltok, megcsalásnak számít a bensőséges, több órás cset egy vonzó idegennel?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.