Lélek

Ez igen, Vilmos herceg őszintén beszél a munkahelyi stresszről, amit pilótaként átélt

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.12 | 14:23

Az angol királyi családban sem fenékig tejfel az élet. A brit arisztokrata mentális küzdelmeiről vall.

A csillogás és a jómód sem garancia arra, hogy az ember lelki problémák nélkül élje le az életét. Még az angol királyi család tagjaként is szembesülhet valaki mentális nehézségekkel. Most Vilmos herceg juttatta eszünkbe azt, hogy ő is emberből van.

via GIPHY

Szeptember 12-én Cambridge hercege Bristolban avatott fel egy olyan honlapot, mely a munkahelyi lelki egészségi állapotok javítását célozza. Az ifjú arisztokrata döbbenten értesült arról, hogy a brit dolgozók mindössze két százaléka érzi úgy, hogy a cége HR-esével megoszthatja gondjait.

Mikor Vilmos légimentősként dolgozott, pilótaként szolgált:

Észre se vettem, hogy túl sokat vittem haza a gondokból. Annyi rosszat láttam akkor, minden egyes nap, hogy azt hittem, ez a normális az életben.

A herceg két évet töltött a Kelet-Angliai Légimentőknél, és érzelmileg nagyon megviselték az akkor átéltek. Szomorúság, kétségbeesés és sérülések jellemezték azt az időszakát. Amire visszaemlékszik még, az az, hogy inkább hallgatott minderről. És ez a csend ma is sokakban pusztító munkát végez.

2016-ban ezért indították útjára nejével, Katalinnal és öccsével, Harryvel a Heads Together nevű kezdeményezést. Most egy kimondottan a munkahelyekre szakosodott oldal is elérhető már, mely ingyenes, mind a munkaadók, mind a munkavállalók számára.

Ha párbeszédet kezdeményezünk a lelki kérdésekről, azok máris más megvilágításba kerülnek. Már nem a félelem fog dominálni, hanem képes lesz valaki akár segítséget is kérni.

– idézi az E online a 36 éves, lelkes herceg idevágó márciusi nyilatkozatát.

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló