Lélek

Igen, tök rendben van, ha kapcsolatban vagy és mással is flörtölsz

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.09 | 06:46

A berögződött eszmék és a mélyen gyökeret vert féltékenység miatt sokak számára már az is megcsalásnak számít, ha a párjuk kedves a pincérlánnyal, beszédbe elegyedik az eladóval vagy éppen megdícséri a kolléganője frizuráját. Egészséges, szükséges és nagyon szórakoztató, úgyhogy félre az álszeméremmel és valljuk most már be önmagunknak is: flörtölni természetes, még akkor is, ha kapcsolatban élünk.

Fotó: Pixabay / bdcbethebest CC0

A flört elűzi az unalmat

Gondoljuk csak végig, hány kapcsolatot tesz tönkre az unalom. Semmi sem öli meg gyorsabban a két fél közötti vonzerőt, mint a hétköznapokat meghatározó monoton rutin. Ha nem érik rendszeresen különböző ingerek a partnereket, elmúlik az izgalom és egyhamar rájönnek, hogy a kezdeti fellángolás néhány hónap alatt a kiült kanepéra korlátozódott a tévé előtt. Emlékszel milyen volt, mikor először találkoztatok? A rózsaszín ködre, a gyomorban cikázó pillangókra, a heves izgalomra, mikor először estetek egymásnak? A dolgok izgalmas és kiszámíthatatlan tánca többek közt a flörtnek volt köszönhető, a kapcsolat is ettől kezdett el virágba borulni.

A flört felébreszti a vágyat (és egy kicsit a féltékenységet is)

Egy icipici féltékenykedés simán megéri, ha arra szolgál, hogy éber maradjon az a bizonyos láng. Nem a bizalmatlan, követelőző és mániákus féltékenységről beszélünk, mikor átnézitek egymás üzeneteit, hallgatóztok a telefonálás közben meg egyéb nyalánkságok, ez mind mérgező a párkapcsolatra nézve. Az viszont, ha egy kis fenyegetettséget érzünk egy lehetséges rivális miatt, fel tudja korbácsolni a hangulatot. Az ember ilyenkor teljesen természetes módon meg akarja előzni a katasztrófát, ezért pedig képes kétszáz százalékosan bedobni magát, hogy bebizonyítsa az összetartozásuk létjogosultságát. Ez mindkét félt annyira tudja önbizalommal tuningolni, hogy a kezdeti lelkesedés folyamatosan jelen marad.

A flörtölés egyenlő az érdeklődéssel

Egész álló nap verbális és nonverbális jeleket küldözgetünk a körülöttünk lévő embereknek, a flörtölés is annak számít, azonban nem mindig jelenti azt, hogy a szándékaink szexuális jellegűek. Egy huncut csevegés két ember közt boldogsághormonokat szabadít fel, hiszen kölcsönösen bókolnak egymásnak. Mi ebben a probléma? Mindenki szereti, ha kedveskednek vele, egy egészséges dózisú flörtölés olyan, mint egy extra adag jól megérdemelt önbizalomlöket az egyébként jellemzően alacsony önértékelésnek. Nagyon sokan hajlamosak ezt túlgondolni és az egyszerű kedvességet és ártatlan méltatást többnek beállítani annál, ami: egy egyszerű, ártatlan liezon.

Attól még, hogy flörtölsz valakivel, nem bocsátod árverésre a párod iránti érzelmeidet és vonzalmat. Teljesen rendben van a dolog, ha tudomásul veszed, hogy hol vannak a határok. Az egésznek az a kulcsa, hogy tudod, meddig lehet elmenni a játékkal.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.