Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Lélek

Tervezd meg a szexet a pároddal, jobban élvezed majd

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.27 | 17:22

Ezt mondják a tudósok!

123rf.com

Meglepő lehet, de nem a spontán alkalmak tűnnek a legkielégítőbbnek. Noha a spontán, forró, váratlan helyzetekből kialakuló szeretkezéseket gyakran tartjuk izgalmasnak, a jelek szerint a tervezett szex hívei jobb együttlétekről számolhatnak be.

Bár az emberek jellemzően úgy képzelik el a forró, spontán szexet, hogy az váratlan helyeken és időpontokban történik, úgy tűnik, a tervezett szex előnyben részesítői kielégítőbb élményekben részesülnek. Egy német tanulmány szerint, amelyet a The Journal of Sex Research szaklapban közöltek, az előre tervező emberek jobb szexuális funkciókról számolnak be, mint akik sokkal könnyedebbek ilyen téren. Nagyon úgy tűnik, hogy akik hatékonyak, eredményorientáltak, fegyelmezettek és megbízhatóak, a szexualitást illetően is elégedettebbek.

A nagy szexvizsgálat

A Ruhr Egyetem Boschum felmérését pszichológusok csoportja készítette, 966 pár bevonásával – legtöbbjük heteroszexuális volt. Szexuális életük minőségéről és személyiségjegyeikről kérdezték őket, hogy bármilyen összefüggésre fény derüljön. A kutatók a Big Five keretet használva igyekeztek azonosítani az embereket, személyiségjegyeik alapján, az extrovertáltság, beleegyező készség, neuroticizmus és nyitottság tekintetében. Összességében megállapítást nyert, hogy a megbízható emberek, akikre a tervezett szex sokkal jellemzőbb, magasabb szexuális elégedettségről számolhatnak be, azokkal a heteroszexuális nőkkel együtt, akik nagymértékben lelkiismeretes partnerekkel rendelkeznek – ők számoltak be a legnagyobb elégedettségről.

A tanulmány szerzői szerint ennek oka az, hogy azok az emberek, akik alaposak és kötelességtudóak – mint ahogyan a lelkiismeretesek azok – sokkal inkább érzik egyértelműnek azt is, hogy kielégítsék szexuális partnerüket, mint mások. Kiderült az is, hogy a nagymértékben lelkiismeretes emberek profitálnak a leginkább a hosszú és tartalmas kapcsolatokból, mivel a szexuális teljesítménynek is nagy fontosságot tulajdonítanak. A tervezett szex a szakértők szerint olyan dolog, mely hozzájárul a jobb kommunikációhoz a felek között.

A magas fokú lelkiismeretesség igen előnyös, ha sok energiát szeretnénk fektetni abba, hogy kielégítő legyen a szexuális életünk”

– mondta Julia Velten. – “Ahhoz is hozzájárul, hogy saját igényeinket akár háttérbe is szorítva dolgozzunk egy szexuális probléma megoldásán egy hosszútávú kapcsolatban.”

Vagyis, azok, akik a tervezett szex hívei, a legelőkelőbb helyen végeztek az elégedettség tekintetében.

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.