Lélek

Az egyik legkárosabb diéta, a Hamupipőke diéta

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.29 | 07:46

Ennél a diétánál cél az alultápláltság. És vannak, akik csinálják.

123rf.com

Az interneten idén kezdett terjedni egy újkeletű fogyókúra, mely egyáltalán nem oké, és nem is biztonságos. Japánból indult a trend, mely vékony alakot ígér – de nem egészséges mércén. A lényege a következő: annyi kilót kell fogynunk, hogy olyan alakunk legyen, mint Hamupipőkének. Na, már most, Hamupipőke egy mesefigura, mi meg emberek vagyunk…

A cél, hogy 18-as, vagy annál kevesebb legyen a testtömeg indexünk. Ez a szám alultápláltságot jelent, ugyanis 18,5 és 24,9 között van a normál testtömeg index (ez alatt soványnak, e felett pedig túlsúlyosnak számít az ember). Természetesen ezek BMI adatok, melyek nem tökéletesek, hiszen mindannyian mások vagyunk, és fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Viszont a WHO nem véletlenül állapította meg az alultáplált kategóriát.

A diéta már ott megbukik, hogy egy rajzfilmfigura alakját állítja példaként valós emberek elé. Az emberek teste nem megrajzolt, hanem valós, a különbséget magyarázni se kell. Ha valaki belevág ebbe a diétába nemcsak szinte elérhetetlen célt állít maga elé, de rendkívül egészségtelen úton indul el. Ha Hamupipőke valós ember lenne, nem így nézne ki.

Mindez a közösségi médiát is megmozgatta. Sokan Twitteren reagáltak az új diétatrendre, többen kiírták, hány kilónak kéne lenniük, hogy élő Hamupipőkék legyenek. A legtöbben ellenzik ezt a fogyási módot, pont azért, mert egy lehetetlen példát állít fel, és több rosszat csinál, mint jót.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.