Lélek

5 barátnő, aki jó, ha minden nő életében jelen van

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.22 | 06:46

Egy nő életében a különféle korszakokhoz igen gyakran más és más barátok kapcsolódnak: ha igazán szerencsés vagy, az alábbi barátságok nem kerülnek el.

1. A terapeuta

Ő az, akinek bármikor kiönthetjük a szívünket, mindig meghallgat – ahogyan mi is őt. Ha vele beszélgetünk, képesek vagyunk egészen más, új perspektívából látni a problémákat, és hirtelen minden sokkal egyszerűbbnek tűnik. Ha róla van szó, az sem baj, ha este tíz után hívjuk egymást: a szükség hétköznapokon is szabályt bont.

2. A buliarc

Nem, egy ilyen barátnő nemcsak tizen-huszonéves korban jön jól, hanem egy életen át. Ő az ugyanis, aki folyton jobbnál jobb programokat szervez, és bármikor összedob egy fincsi vacsoramenüt a számára fontos embereknek. Ott aztán jókat beszélgethetünk, de az is benne van a pakliban, hogy fergeteges salsapartival zárul az est. Vele bármi megeshet.

3. A gondoskodó

Elképzelhető, hogy az anyukatípusnak történetesen nincs gyereke, mégis ő az, aki titokban mindenkiről gondoskodik. Nála mindig van egy extra pulcsi vagy plusz esernyő, ha zuhéban kellene hazaindulnunk, és akkor sem feledkezik meg rólunk, ha épp betegek vagyunk: azonnal átjön, és főz egy forró levest, amíg lábadozunk.

4. A díva

Ha divatról és celebhírekről van szó, ő mindig képben van, mégsem felületes: persze, hiszen a te barátod. Kifogástalan ízléssel öltözködik, és mindig pontosan tudja azt is, számunkra mi a legelőnyösebb. Remek társasági ember, bár néha hajlamos túldramatizálni a dolgokat.

5. A mi emberünk

Mind közül az, akivel a legszorosabb kapcsolatot ápoljuk: a legjobb barátnő. Nem azért lettünk jóban, mert hasonló élethelyzetben vagyunk, hanem mert hasonlóképpen látjuk a világot. Az ő családja a mi családunk is és vica versa, előtte sosem kell alakoskodni: nem számít udvariatlanságnak az sem, ha elmondjuk, hogy most épp fáradtak vagyunk egy találkozóhoz, esetleg szeretnénk egy kis időt kettesben tölteni önmagunkkal. Megérti, ahogy mi is őt hasonló helyzetben.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Nem vagyunk kint a vízből
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 11.