Lélek

3 rossz tulajdonság, amiben a legintelligensebb emberek osztoznak

  • Szerző:nuus
  • 2019.12.10 | 06:18

Pszichológusok fedték fel, hogy talán nem is akkora baj, ha az embernek vannak rossznak bélyegzett tulajdonságai és szokásai.

man_phone
Kép: Pexels/ Snapwire

Ha téged is megvádoltak már azzal, hogy van jó pár rossz szokás, amit követsz vagy rossz tulajdonság, ami jellemző rád, most talán fellélegezhetsz. Az Awareness Act szerint egy sor tanulmány kielemzése után arra jutottak a szakértők, hogy létezik három olyan – közel sem pozitív – viselkedésmód, ami a legtöbb átlagnál intelligensebb emberre jellemző.

#1 Káromkodás

Sok sztereotípia és ítélkezés övezi a káromkodás “művészetét”: lenézik a szókincsét és kevésbé intelligensnek bélyegezik azokat, akiknek a száján olykor kiszalad egy-egy b@zdmeg. A New York-i Marist College felmérése szerint viszont épp ennek ellenkezője igaz, hiszen a káromkodók magasabb eredményeket értek el az IQ teszteken. Ráadásul egészségesebbek, boldogabbak és őszintébbek azoknál, akik mindig gondosan megválogatják a szavaikat.

#2 Éjjeli ébrenlét/ Sokáig alvás

Biológiailag minden állatnak van egy beállított aktivitási ciklusa, amit cirkadián ritmusnak neveznek. Ez határozza meg, hogy mikor aktívabbak és mikor térnek nyugovóra, mint egyfajta biológiai óra. Ezt azonban az emberek képesek felülírni, és kialakítani a saját mindennapi rendszerüket. Ahhoz, hogy valaki képes legyen a természetes rendszeren változtatni, több tudatosságra és ehhez magasabb intelligenciára van szüksége.

#3 Rendetlenség

Szereted, ha káosz uralkodik körülötted? Akkor lehet, hogy az átlagosnál magasabb IQ szinttel rendelkezel. A Minnesota Egyetem egyik pszichológia szakértője, Kathleen Vohs kutatása szerint mind a rendezett, mind a rendetlen munkaterületnek megvan a maga előnye. Ha valaki pedáns rendben tartja a környezetét, azzal elősegíti például az egészséges étkezést, kupiban viszont az ember hajlamosabb a kreatív gondolkodásra és új ötletek megálmodására. Ez utóbbiak pedig mind összefüggésbe hozhatók a magasabb IQ szinttel.

via GIPHY

 

Háromból mennyi igaz rád?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.