Lélek

7 tipp, hogy ne legyél unalmas beszélgetőpartner

  • Szerző:nuus
  • 2019.12.28 | 06:46

Legyen szó randiról, új kollégákról vagy egy társaságról, amelyben még nem vagy komfortos, ezeket bármikor érdemes bevetni!

Jó beszélgetőpartner
Pexels

Nem mindenki jó beszélgetőpartner születésétől fogva. A képesség némi gyakorlással elsajátítható.

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy társalgás során érezted, hogy az valahogy nem klappol: ilyenkor a gondolataid egyfolytában elkalandoznak és képtelen vagy fenntartani az érdeklődés látszatát. Avagy: egész egyszerűen unalmas volt.

Ha szeretnéd elkerülni, hogy téged valaha is unalmasnak vagy laposnak bélyegezzenek, akkor nincs más dolgod, mint követni az alábbi hét tippet, amelyeket a Psychology Today szakértői szedtek össze.

Ezek a tanácsok segíthetnek, hogy jó beszélgetőpartner legyél

#1 Óvatosan a panaszokkal!

A komolyabb problémáidat, aggodalmaidat és mélyebb gondolataidat tartogasd a barátaidnak! Azoknak, akik elég közel állnak hozzád ahhoz, hogy tudjanak segíteni, vagy megértsék, hogy min mész keresztül. Ha viszont valakivel még csak az ismerkedés kezdeti fázisában jársz, ne traktáld ilyesmivel.

#2 Jelezz vissza kérdésekkel!

Mutasd ki az érdeklődésedet azzal, hogy a beszédtémához kapcsolódó kérdéseket teszel fel! A legtöbben imádnak magukról vagy az őket érintő dolgokról, esetleg hobbikról, érdeklődési körökről beszélni. Ha néhány kérdéssel jobban belemész ezekbe, máris van pár jó beszélgetőpartner leszel. Azaz: figyelj és légy kíváncsi!

#3 Válts témát!

Ha érzed, hogy kezd egyre laposabb lenni a kommunikáció, akkor tegyél ellene! Dobj fel valami kapcsolódó témát, hozz egy sztorit vagy kezdj el valami egészen másról beszélni. Persze mindezt udvariasan.

#4 Beszélj a testeddel is!

Érdemes odafigyelni arra is, hogy mit fejezel ki a testbeszédeddel. Ez alapvetően nem tudatos reakció, de nem kell így lennie. Ha fenntartod a szemkontaktust, bólogatsz vagy egy mosollyal bátorítod a másikat, sokkal jobb érzés lesz mindkettőtökben.

#5 Viccelj!

Minden beszélgetés kellemesebb, ha egy kis nevetéssel dobjuk fel. Persze fontos, hogy csak alkalmas esetben süssünk el egy-egy odaillő poént, de ha ráérzel a dologra, onnantól nyert ügyed van.

#6 Légy sebezhető!

Ha mások sebezhetőnek látnak, pozitívabban ítélnek majd meg, ugyanis csökken bennük az irántad érzett esetleges féltékenységérzet. Nyugodtan mutasd ki a tökéletlenségeidet, ezzel a többiek együtt tudnak érezni, ez által pedig közelebb éreznek majd magukhoz.

#7 Jegyezd a sikereket!

Ha van egy jó sztorid, amelyet egy társaság már sikerrel fogadott, tárold el magadban későbbre is! Semmi akadálya, hogy egy másik helyzetben újra elsüsd.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló