Érdekes

5 klassz trükk, hogy könnyen olvass mások testbeszédében

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.11 | 08:46

Az ember ösztönösen több jelet érzékel a környezetében lévők testbeszédéből, mint amivel tudatosan tisztában van. Néhány egyszerű trükk, aminek segítségével még jobban átláthatjuk a terepet.

1. A keresztbe tett lábak és karok elutasítást sejtetnek.

Nem véletlen, hogy a meditációkon és relaxációkon bárhogy ülhetsz, csak keresztbe ne tedd a lábad: ez ugyanis elutasítást, kizárást jelent. Ha a lábak mellett a karokat is keresztbe vonjuk, azt sugalljuk: a legszívesebben egészen máshol lennénk. Egy friss kutatás 2 ezer üzleti megbeszélés testbeszédét elemezte, és ahol a keresztbefont lábak és karok megjelentek, egyszer sem született megegyezés.

2. Az igazi mosolynál a szemek nem tudnak hazudni.

Az ajkainkkal hazudhatunk, és persze nem csak a szavak szintjén: akkor is, ha csak mosolygunk. Az igazi mosoly azonban nem a száj, hanem a szemek állásától függ. Ja ugyanis őszintén nevetünk, a szemek sarkában aprócska mimikai ráncok jelennek meg. Ezeket keressük, ha érdekel, mit gondol valójában a másik.

3. Tartásunkkal akár hatalmat is demonstrálhatunk.

Az megvan, amikor belép valaki – akár többedmagával – egy helyiségbe, és mi rögtön tudjuk, ő az oktató, a főnök, a vezető? Nos, mindezt a testtartással is tökéletesen demonstrálhatjuk. Aki magabiztos, az kihúzza magát, vállait hátra húzza, kezeit eltartja a testétől, vagyis igyekszik minél több helyet foglalni hiszen – üzeni – „övé a tér”. Aki viszont szorong, az épp ellenkezőleg, kicsire húzódik össze, szó szerint lapít.

4. Ha a többiek a testbeszéded utánozzák, egyetértenek veled.

Ha egy előadás, tárgyalás során azt veszed észre, hogy a téged figyelő emberek testbeszéde és mimikája a tiédhez hasonló, jó hírünk van: nyitottak rád, egyetértenek veled, hajlanak megegyezésre. Az ember ilyenkor ösztönöse így reagál.

5. Ha valaki túl erősen bámul, az mindig gyanús.

Gyerekként azt tanultuk, hogy aki hazudik, az nem mer a szemedbe nézni, kerüli a szemkontaktust. A tudomány szerint azonban más a helyzet: épp ellenkezőleg, folyamatosan azzal kompenzál, hogy a szemedbe bámul, és kissé túl is tolja a biciklit. Ez mindig legyen gyanús.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.