Lélek

„Az anyámat a szemem láttára félájultra veri” – Szilágyi Liliána bántalmazó apjáról beszélt

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.30 | 06:18
  • trendindex: 2

Szilágyi Liliána úszóbajnok testi, lelki, szexuális bántalmazással vádolta meg az apját.

Szilágyi Liliána, az Európa bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó hosszú Instagram-posztban írt arról, hogyan bántalmazta őt és családtagjait apja, Dr. Szilágyi Zoltán ügyvéd, egykori olimpikon, gyerekekkel foglalkozó úszóedző. „Bántalmazott vagyok. 25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Liliana🦂 (@lilianaszilagyi) által megosztott bejegyzés

Megannyi fájdalom és küzdelem után, felállok

és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges. Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadás kellett volna, hogy kapjam. Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve. Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem.

Legyen szó testi fenyítésről, megfélemlítésről, szeretet és figyelem megvonásról,

avagy szexuális visszaélésről” – írta Szilágyi a posztjában. Szilágyi írásának megjelenésével egy időben tette ki D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának új részét, amiben Szilágyi Liliána szintén az apjával való viszonyáról beszél. Szilágyi Liliána megszólalása előtt ügyvéddel és pszichológussal is beszélt, de több, folyamatban lévő per és eljárás miatt egyelőre nem tud mindent részletesen kifejteni.

 „Ebben a világban én csupán egy eszköz voltam, egy tökéletes báb…

Hiszen a külvilág nem látott mást, mint egy szerető családot, sikerekkel és világraszóló eredményekkel megtetézve. Azt látta mindenki, amit otthon belénk vert a családfőnk. Mi védtük őt és a tetteit minden erőnkkel, mert ha nem tettük volna, akkor elmondhatatlan dolgokat vetített elénk következményként” – panaszolta el Szilágyi Liliána Instagram-bejegyzésében.

„Az apám akinek hosszú éveken keresztül bármit megtettem volna, hogy elfogadjon, hogy szeressen, míg nem rájöttem, egy tökéletes illúzióban élek. Egy olyan burokban amire azt hittem, hogy természetes. Ahol elfogadott, hogy

az anyámat a szemem láttára félájultra veri az apám, hogyha esetleg nem tetszett neki,

az amit mondott, vagy tett. Éppen úgy, ahogyan megtette, mikor terhes volt még velem anyukám. Ahol, hogyha nem teljesítettem az elvárt eredményt, akkor a semmibevétel és a különféle büntetések a velejárói az életemnek. Ahol nem lehetett önálló szavam, gondolatom, véleményem vagy célom” – írta Szilágyi Liliána.

Az ATV szerdai Egyenes beszéd című műsorában Szilágyi Liliána szexuális bántalmazásáról ezt mondta: „nemrég voltam képes arra, hogy ezt valójában elfogadjam. Bántalmazottként az ember sokszor elfelejti, el akarja felejteni azokat a dolgokat. De nekem a személyiségem nagyon olyan, ha nem az igazság mélyén járok, addig addig ások, amíg nem lesz meg a válasz. Mondjuk úgy, hogy egy évvel ezelőtt voltam képes szembenézni azzal, hogy az apám szexuálisan is bántalmazott”. A dologról többet egyelőre nem mondhat.

Nyitókép: Szilágyi Liliána, Instagram


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Uncategorized
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 24.