Otthon

Így lehet lefagyasztani a banánt

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.22 | 08:18

A banán könnyen rohad, de van remény, fagyasztani, kis ügyességgel, de lehet.

pixabay.com

Ha jól bevásároltunk banánból, de tudjuk, hogy nem fogjuk 2-3 napon belül elfogyasztani mindet, jó módszer, ha lefagyasztjuk őket. Fagyasztva akár 3-4 hónapig is elállnak, ízük, állaguk nem lesz rosszabb, kiválóan megfelelnek majd a napindító smoothie-ba vagy edzés utáni snacknek. A kiolvasztott banánokból süteményt, például banánkenyeret is készíthetünk.

A banánok hámozva vagy hámozás nélkül is mehetnek a fagyasztóba, tároljuk légmentesen zárható műanyagzacskókban a gyümölcsöket. A héj a fagyasztástól be fog feketedni, de ez csak esztétikai kérdés, húsuk ettől még tökéletesen fogyasztható marad. Kiolvasztáskor vágjuk a banánokat ketté, és tegyük szobahőmérsékletű helységbe. Felengedés után könnyen hámozhatóvá válnak.

Héj nélkül még praktikusabb lefagyasztani a banánokat, hiszen így tovább elállnak. Ebben az esetben fagyasztható tányérra, késre, némi sütőpapírra és mélyhűtős zacskókra lesz szükségünk.

Nézzük lépésről lépésre, mit is kell tennünk!

1. Hámozzuk meg a banánokat, majd hosszában vágjuk ketté mindet.

2. A darabokat tegyük a sütőpapírral borított tányérra úgy, hogy se a tányérral, se egymással ne érintkezzenek.

3. Tegyük be a mélyhűtőbe 30-60 percre, amíg keményre nem fagynak.

4. Amikor megkeményedtek, egyesével zárjuk a banánszeleteket fagyasztható tasakokba, amennyire tudjuk, nyomkodjuk ki belőlük a levegőt, majd zárjuk le a tasakokat.

5. Jegyezzük fel a dátumot a zacskókra, és tegyük be a fagyasztóba. Így 3-4 hónapig is elállnak a banánok. Érdemes porciózni a gyümölcsöket: ha gyakran fogyasztunk smoothie-t, akár egyesével, de például nagyobb adagokban is lefagyaszthatjuk süteményekhez.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.