Otthon

Meglepő, hogy ezeket az ételeket nem érdemes hűtőbe tenni

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.23 | 16:18

Némelyiket rendesen elrontja.

Kenyér

Valószínűleg jó pár háztartást ismersz, ahol a hűtőben tartják a kenyeret, sőt, talán te is egy ilyenben élsz. Pedig nem érdemes, ugyanis gyorsabban kiszárad a hűtőben.

Hagyma

Hűvös és száraz helyre van szüksége, a hűtő viszont többnyire inkább nedves, ebben a környezetben hamar megpuhul és bepenészedik a hagyma.

Padlizsán

A legjobb, ha vásárlás után azonnal elkészíted, de ha mégsem, inkább ne tedd be a hűtőbe.

Avokádó

Az avokádó leszedés után is érik, ami lassabban megy hideg környezetben, tehát később lesz igazán finom, ha a hűtőben tartod. Ehelyett tedd egy papírzacskóba egy banánnal, amely etilént enged magából, így gyorsabban megérik.

Görögdinnye

Habár jó ötletnek tűnik egy meleg nyári napon betenni az egészet a hűtőbe, inkább vágd fel, és úgy hűtsd le, gyorsabban meglesz.

Bazsalikom

Ha a lehető legtovább akarod frissen tartani, tartsd távol a hűtőtől, ahol hamar megfeketedik. Ehelyett tedd egy pohár szobahőmérsékletű vízbe.

Krumpli

A hűtőben édessé válik az íze, jobb neki egy száraz, jól szellőző hely.

Kígyóuborka

Egyszerűen tovább eláll a hűtőn kívül. Mivel sok víz van benne, megsínyli a hideget.

Fokhagyma

A legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a tárolásnak egy sötét és száraz hely, nincs szükség hűtésre. Na meg ne bontsd meg, csak akkor, amikor már fel is használod.

Forrás: Ragazze.hu

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló