Otthon
Meglepő, hogy ezeket az ételeket nem érdemes hűtőbe tenni
Némelyiket rendesen elrontja.
Kenyér
Valószínűleg jó pár háztartást ismersz, ahol a hűtőben tartják a kenyeret, sőt, talán te is egy ilyenben élsz. Pedig nem érdemes, ugyanis gyorsabban kiszárad a hűtőben.
Hagyma
Hűvös és száraz helyre van szüksége, a hűtő viszont többnyire inkább nedves, ebben a környezetben hamar megpuhul és bepenészedik a hagyma.
Padlizsán
A legjobb, ha vásárlás után azonnal elkészíted, de ha mégsem, inkább ne tedd be a hűtőbe.
Avokádó
Az avokádó leszedés után is érik, ami lassabban megy hideg környezetben, tehát később lesz igazán finom, ha a hűtőben tartod. Ehelyett tedd egy papírzacskóba egy banánnal, amely etilént enged magából, így gyorsabban megérik.
Görögdinnye
Habár jó ötletnek tűnik egy meleg nyári napon betenni az egészet a hűtőbe, inkább vágd fel, és úgy hűtsd le, gyorsabban meglesz.
Bazsalikom
Ha a lehető legtovább akarod frissen tartani, tartsd távol a hűtőtől, ahol hamar megfeketedik. Ehelyett tedd egy pohár szobahőmérsékletű vízbe.
Krumpli
A hűtőben édessé válik az íze, jobb neki egy száraz, jól szellőző hely.
Kígyóuborka
Egyszerűen tovább eláll a hűtőn kívül. Mivel sok víz van benne, megsínyli a hideget.
Fokhagyma
A legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a tárolásnak egy sötét és száraz hely, nincs szükség hűtésre. Na meg ne bontsd meg, csak akkor, amikor már fel is használod.
Forrás: Ragazze.hu
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.