Otthon

Nem hiszed el, mi lett az Év háza!

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.18 | 08:18

Idén 20 középület és 33 családi házból választották ki a legjobbakat.

Jakabfi-Kovács Boglárka és Gyürki-Kiss Pál hűvösvölgyi lakóháza kapta a fődíjat családi ház kategóriában, a középületek között pedig a Budai Vigadó felújításáért Nagy Csaba és csapata vehette át a legjobbnak járó elismerést az Év háza gálaesten csütörtökön Budapesten.

A szervezők közleménye szerint a szakmai pályázat az elmúlt évtizedben a legismertebb és legszélesebb körben érdeklődésre számot tartó építészszakmai elismeréssé vált. Az eredményhirdetést a megjelenteken kívül az érdeklődők a helyszínről sugárzott online közvetítésen élőben követhették.

A két fődíj mellett hét különdíj és kategóriánként egy-egy közönségdíj is gazdára talált, az idei év újdonsága volt ugyanis, hogy a szervezők megkérdezték a közönség véleményét is.

Idén húsz középület és 33 családi ház került az Év háza pályázat szakemberekből álló zsűrijének asztalára. A pályázatot a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), a Magyar Építész Kamara (MÉK), a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) szakmai védnökségével írták ki, meghirdetését az építőipar legnagyobb gyártóinak együttműködése tette lehetővé.

“Az idei pályázat minden nehézség ellenére további erősödést mutatott, főleg a nemrégen bevezetett középület kategóriában” – idézi a közlemény Szoják Balázst, az Év háza pályázat kurátorát.

A családi ház kategóriában fődíjas hűvösvölgyi otthon “frappáns telepítése, az utca felől már-már rejtőzködő zártsága, ugyanakkor a belső terek feltárulása, izgalmas átlátásai, külső és belső térkapcsolatai mind a mai világunkból egyre nehezebben fellelhető józanságra, mértékletes és jóízlésű viselkedésre vallanak. A ház nyugodtságot áraszt – az otthon nyugodtságát” – méltatta Jakabfi-Kovács Boglárka és Gyürki-Kiss Pál épületét Marián Balázs Ybl-díjas építész, a zsűri tagja.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.